Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

David Wren, onlangs benoemd tot creatief directeur van Moschino, is plotseling op 46-jarige leeftijd overleden.

David Wren, onlangs benoemd tot creatief directeur van Moschino, is plotseling op 46-jarige leeftijd overleden.

Zijn benoeming werd medio oktober 2023 bekendgemaakt en hij trad op 1 november in functie. De Italiaanse ontwerper overleed op vrijdag 10 november plotseling.

Hij volgt de Toscaanse ontwerper Jeremy Scott op, die afgelopen maart vertrok. David Wren nam op 1 november officieel de functie van creatief directeur van Moschino over. Het Italiaanse dagblad meldde dat de speler maandag in Milaan een operatie onderging vanwege een hartprobleem Corriere della Sera . Na drie dagen intensieve zorg overleefde de maker het niet. “Er zijn geen woorden om de enorme pijn te beschrijven die we op dit dramatische moment voelen. David kwam pas een paar dagen geleden bij ons, toen ziekte plotseling veel te vroeg een einde maakte aan zijn jonge leven. We kunnen nog steeds niet geloven wat er is gebeurd. We hebben met David over een ambitieus project “, vol enthousiasme en optimisme voor de toekomst. Hoewel hij slechts korte tijd bij ons was, kon Davide zich onmiddellijk geliefd en gerespecteerd maken. Vandaag is het onze verantwoordelijkheid om te nemen wat zijn verbeeldingskracht en creativiteit zijn had het zich nooit kunnen voorstellen.” zei Massimo Ferretti, CEO van Aeffe SpA: “Ons medeleven gaat uit naar de familie van David en vele vrienden.”

David Rehn werd geboren in 1977 in Follonica, in de buurt van Grosseto, en begon op de middelbare school met het ontwerpen van dameskleding. Hij concentreerde zich aanvankelijk op het studeren van architectuur, voordat hij zijn studie voortzette aan de Polimoda School in Florence. Van daaruit werd een carrière in de modewereld geboren naast zijn mentor, de Napolitaanse ontwerper Alessandro Dell’Acqua, die hem naar de richting van damescollecties leidde en vervolgens naar de functie van designdirecteur van zijn merk. In 2004 trad de ontwerper toe tot de Gucci-studio waar hij Alessandro Michele ondersteunde en werd onmiddellijk bijna twintig jaar zijn rechterhand. Hun samenwerking eindigt na het vertrek van Michel in januari 2023.

READ  De vader van Nikos Aliagas: zijn reeds begeerde dochter Agatha, de zoon van een beroemde animator van wie hij houdt!

“iemand ruimtelijk”

“We waren allemaal onder de indruk van de zeer verfijnde visie van Davide, en van zijn bewustzijn van de kracht van mode om een ​​levende en poëtische dialoog te creëren met de wereld om ons heen”, aldus Massimo Ferretti, CEO van Aeffe SpA, over Ren’s benoeming tot Moschino Creative Director . En door zijn diepgaande kennis van Moschino’s erfgoed en onze wetten. Hij is een geweldige ontwerper en een bijzonder persoon.”

In reactie daarop legde de ontwerper uit dat zijn visie voor de toekomst van het merk in overeenstemming zou zijn met de speelse en oneerbiedige geest van de oprichter: “Franco Moschino noemde zijn studio een ‘game room.’ Dit is precies waar ik in geloof: mode, vooral De Italiaanse mode, en in het bijzonder “Maison Moschino”, moet altijd doordrenkt zijn van spel, vreugde, ontdekking en experiment. Ik ben Massimo Ferretti erg dankbaar dat hij mij de eer heeft gegeven om de leiding te nemen over een huis dat is opgericht door een van de slimste creatievelingen. geesten in de modewereld. Ik kan niet wachten om aan dit spannende hoofdstuk te beginnen: we zullen een geweldige tijd samen hebben.”