Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In Argentinië raakte zanger Taylor Swift betrokken bij de politiek in een zware electorale context

In Argentinië raakte zanger Taylor Swift betrokken bij de politiek in een zware electorale context

Het eerste van de drie concerten van Taylor Swift in Buenos Aires, donderdagavond, was een gelegenheid voor haar Argentijnse fans om een ​​paar uur lang de ‘wolk die op haar drukte’ weg te nemen, tien dagen vóór een zeer dubbelzinnige presidentsverkiezing.

Sommige fans, uit heel Latijns-Amerika, hadden daar vijf maanden gekampeerd, en escorttours werden georganiseerd met behulp van Excel-tabellen en maaltijden werden ter plaatse bezorgd om de eer te hebben om op de grote dag aan de voet van het podium te staan. Duizenden andere fans hadden ‘slechts’ zo’n vijftien uur gewacht. In het Monumentale Stadion in Buenos Aires (80.000 zitplaatsen) gaf de 33-jarige Amerikaanse ster op donderdag 9 november het eerste van drie concerten. Rondleiding door de eeuwen heenDe wereldtournee begon in maart in de Verenigde Staten en eindigt in december 2024 in Canada.

Maar voor Argentijnse fans was het concert van Taylor Swift donderdagavond in Buenos Aires, haar eerste bezoek aan het land, een kans om te ontsnappen aan een zware electorale context. Het is niet zeker dat de tweede ronde van de presidentsverkiezingen op 19 november zal plaatsvinden. De minister van Economische Zaken, Sergio Massa (midden), wordt geconfronteerd met de extreem-liberale ‘anti-systeem’ Javier Miley, die als macho wordt gezien en vaak wordt vergeleken met Donald Trump.

Een presidentskandidaat bekritiseerd door Swifties

“Swifties (Swift-fans, noot van de redactie) stemmen niet op Milei!” Bij ontvangst van een (roze) bordje maakt Myriam Monlau een foto van zichzelf in de overwegend vrouwelijke rij. De glittervibes, pailletten en rustieke hoeden lijken de verschillende ’tijdperken’ van de ster op te roepen.

READ  "Ik weet dat het erg gênant is om hem niet te herkennen ..."

Voor Maryam, 31, een digitale marketeer, bestaat er geen twijfel over: “Taylor’s ideeën druisen in tegen hoe Miley zou zijn (…), ik zie een zeer sterke gelijkenis tussen hem en Trump.”Ze bevestigde dit tegenover Agence France-Presse. “Ze is echter tegen Trump, tegen alles wat hij vertegenwoordigt, een mannelijk en patriarchaal wezen.”

Fans van Taylor Swift tijdens haar eerste van drie concerten in Buenos Aires (Argentinië) als onderdeel van

In een documentaire presenteerde de ster zijn politieke visie

De documentaire was de aanzet die veel fans dichter bij elkaar bracht Mevrouw Americana (2020), waarin de ster, na lange tijd geweigerd te hebben over politiek te praten, zich opende en zei hoe ze zich nu voelt “De noodzaak om aan de goede kant van de geschiedenis te staan”. Tegelijkertijd steunde ze de kandidaten Joe Biden en Kamala Harris voor de presidentsverkiezingen en benadrukte dat zij Amerika daarbij zouden helpen “begin met genezen”Na de ambtstermijn van Donald Trump.

In de nasleep van de ‘nieuwe’ Taylor hebben Argentijnse fans onlangs een comeback gemaakt en in oktober een account aangemaakt op X (voorheen Twitter) genaamd SwiftiesContraLLA (Swifties Against La Libertad Avanza, de partij van Javier Milei). Het account werd gebeld, dat in een paar weken tijd zo’n 3.600 likes verzamelde “Stem niet op Millie” Op 19 november in een confrontatie “Het gevaar dat dit met zich meebrengt, betreft vooral vrouwen en diversiteit.”. Het account is sindsdien opgeschort.

“Taylor staat voor diversiteit en vrouwen. En Miley heeft een, laten we zeggen dominante, manier om zich te uiten. Hij gaat regelrecht de clash aan, en Taylor spreekt zich daar in zijn documentaire tegen uit.”bevestigt Sofia Ranui, een 21-jarige studente.

“Ze heeft voor alles een liedje”

We zien Taylor Swift echter niet vanwege haar politieke ideeën, maar vanwege haar “Ze betekent alles voor ons. Of je nu verdrietig of blij bent, of je nu iemand hebt verloren of iemand hebt ontmoet, voor alles heeft ze een lied.”verbaast Melina Nunez, 23, uit Uruguay.

Julieta Zavala, 24, een van de eerste kampeerders (sinds 31 mei) in een georganiseerde groep van 30 mensen, wil niets over politiek horen. “Off-topic, hier is niets te zien“, glimlacht ze terwijl ze ‘vriendschapsarmbanden’ maakt, kleine thema-sieraden, geïnspireerd door de liedjes van haar idool die voor haar een voorwerp van aanbidding zijn geworden. Swifties In de wereld. “Het is niet zo dat we allemaal tegen Miley zijn. Iedereen gaat op hem stemmen of niet.”Zegt.

De stemming is immers over tien dagen “En vanavond is het tijd om te zeggen: maak kleine armbandjes, maak onszelf mooi, draag roze en kom samen.”Sophia redeneert. Want in drie dagen (drie muziekavonden), “Het is voorbij, de wolk die altijd boven de Argentijnen hangt zal terugkeren. Daar is het onze waanzinnige passie, het is een warm nestje, een toevluchtsoord.”