[Cyclisme] Daan van Sintmaartensdijk won de eerste etappe van de Flèche du Sud in Kayl

De eerste etappe van de Flèche du Sud in Kayl eindigde woensdagavond met een massale wedstrijd. In deze wedstrijd won de Nederlander Dan van Centmaartensdijk, van wielerploeg Volker Wessels.

We kenden het einde, maar niet noodzakelijk de winnaar. Inderdaad, als de Nederlandse ringexposant Pim Ronhar (20) en het Franse Vendée U Team Antoine Divan (21) samen aan het roer van de race hadden gestaan ​​voor deze eerste etappe op het omstreden circuit rond Kayl (acht ronden met Poteau de Kael klimmen, Toen we terugkwamen via Rumelang, dat deze donderdag het begin en einde van fase twee zal zijn), wisten we dat de levensduur van dit avontuur beperkt was.

Devan met rust latend, verliet Ronhar de kudde, met zijn gezicht naar de kudde waarvan hij schreef dat hij hem in de laatste ronde had opgegeten.

In de race, aan het einde van het lange rechte stuk, won de 23-jarige Nederlander Dan van Centmaartensdijk (Volker Wessels cycling). Die laatste verdubbelde de voorbije weken de eer op gelijkaardige evenementen (3e plaats op Omloop der Kempen en Dolmans Trophee of zelfs 5e op Memorial Arno Wallard).

Daan van Sintmaartensdijk won een aantal onderscheidende truien.

“Ik kende de reputatie van deze etappekoers, waarvan wordt gezegd dat ze winnaars vaak professioneel laat worden. Ik ben tevreden met mijn overwinning in deze eerste etappe en dat is ook mijn doel. Ze rolde in de laatste ronde en was erg nerveus. Ik wist dat ik in goede vorm was, want ik won het evenement van de week Verleden thuis in Nederland. Ik beschouw mezelf als een gatenloper (Noot van de redactie: 1,91 m tegen 77 kg) Ik draag nu de leiderstrui, maar ik weet dat ik dat niet kan het algemeen klassement winnen. Aan de andere kant wil ik me richten op andere etappes, waaronder Dat waarom niet, op donderdag, dan op zondag. Nu voel ik me bevrijd”, legde de Nederlandse doelman uit.

READ  Het Toulouse Dodgeball-team schitterde als eerste in het Franse kampioenschap in BOVET

Tom Paquet All Luxembourger

De eerste Luxemburgse renner aan de lijn, Tom Paquet (nationale ploeg), keerde als volgt terug naar zijn podium: “De finish was speciaal, omdat we daar zo snel waren. Ik moet rond de 20e finishen. De finale was een beetje kamikaze, bij de einde van een korte en intense etappe. Ik deed mijn best met de hulp van Loc Bettendorff, maar om voor de overwinning te spelen moest ik de top vijf draaien bij de rode vlam. We zullen zeggen dat dit een goede opening is voor de rest van de Ik denk dat het eindklassement vrijdag in Burshid wordt beslist, want het is een erg zware etappe.

Tot donderdag met Fase Twee (165,7 km) met vertrek (13.00 uur) en aankomst (ongeveer 16.40 uur) in Rumelang.