Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Cyberbeveiliging: meer dan 8 miljard wachtwoorden zijn openbaar gemaakt, maakt u zich zorgen?

Cyberbeveiliging: meer dan 8 miljard wachtwoorden zijn openbaar gemaakt, maakt u zich zorgen?

Op internet is een enorm wachtwoordlek ontdekt. 8,4 miljard inloggegevens werden gehackt. We leggen uit hoe u kunt controleren of u zich zorgen maakt.

Mogelijk hebt u onlangs een e-mail ontvangen waarin staat dat sommige van uw wachtwoorden zijn gehackt. 8,4 miljard ID’s Het is al gehackt. Dit is het grootste lek in de geschiedenis.

Dit werd ontdekt door onderzoekers van internetnieuws. Alle wachtwoorden waren Gebundeld in een TXT-bestand van 100 GB Getiteld “RockYou2021” Hacker Forum onthuld. Er zijn 4,7 miljard internetgebruikers in de wereld. Het aantal wachtwoorden dat tegenwoordig in de natuur voorkomt, roept bezorgdheid op dat alle gebruikers ermee te maken zullen krijgen. Bovendien, aangezien de meeste mensen hun wachtwoorden in veel apps en websites hergebruiken, zal het aantal accounts dat door deze cyberaanval wordt getroffen waarschijnlijk een hoog niveau bereiken. Miljoenen, zelfs miljarden.

Controleer of u zich zorgen maakt

“Door 8,4 miljard unieke wachtwoordcombinaties te combineren met andere hacksuites die gebruikersnamen en e-mailadressen bevatten, kunnen cybercriminelen de RockYou2021-suite gebruiken om aanvallen uit te voeren op talloze online accounts”, waarschuwt hij. internetnieuws.

Het is dus aan te raden om na te gaan of u een van de betrokken internetgebruikers bent. Om dit te doen, kunt u raadplegen Verificatie van persoonsgegevens voor internetnieuws of zijn Wachtwoord Checker Lekkage. Gehackte wachtwoorden zijn daar al ingebed. De lijst moet compleet zijn Bijgewerkt op dinsdag 8 juni.

Als u wordt getroffen door dit enorme datalek, raden wij u aan dit te doen Verander uw wachtwoord. internetnieuws We raden ook aan om te activeren authenticatie naar mij twee arbeiders (2FA) op al uw online accounts.

READ  iOS 14.8, watchOS 7.6.2 en macOS 11.6 leveren Pegasus-kwetsbaarheid zonder een klik en zero day 🆕