Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

COVID: Wat is deze nieuwe bijwerking die enkele maanden na infectie kan optreden?

Wetenschappers hebben een nieuwe bijwerking geïdentificeerd die verband houdt met een Covid-infectie en roepen artsen op om zeer voorzichtig te zijn.

Als de waarheid zeldzaam is, kunnen sommige bijwerkingen van Covid ook enkele maanden na infectie optreden. Een team van wetenschappers uit Oxford heeft zojuist een nieuwe variant geïdentificeerd die sommige patiënten tot zes maanden na infectie met Covid-19 treft.

Volgens een studie gepubliceerd in de online uitgave van 16 november 2022 van NeurologieMedical Journal of the American Academy of Neurology, kan een Covid-19-infectie een verhoogd risico veroorzaken Convulsies of toevallen Binnen zes maanden na infectie.

Lees ook:
Covid: De nieuwe variant die aan de immuniteit ontsnapt, kan het aantal infecties elke twee weken verdubbelen, waarschuwen Amerikanen

Hoger risico bij kinderen

Het team van professor Arjun Sen merkt op dat dit risico groter is bij kinderen dan bij volwassenen, evenals bij mensen van wie de infectie geen ziekenhuisopname vereiste.

Om tot deze conclusies te komen, bestudeerden de onderzoekers de gezondheidsdossiers van meer dan 150.000 mensen met griep en coronavirus.

Geen van de patiënten had eerder last van epilepsie of epileptische aanvallen en ze waren allemaal vergelijkbaar in leeftijd, geslacht en medische geschiedenis.

Uit een nieuwe beoordeling van de gegevens bleek dat patiënten die Covid-19 opliepen zes maanden na infectie 55% meer kans hadden om epilepsie of toevallen te ontwikkelen dan mensen met griep.

Laag algemeen risico

De auteurs van het onderzoek merkten echter op dat het algehele risico op het ontwikkelen van epileptische aanvallen of epilepsie laag was. In de orde van minder dan 1% van alle mensen die positief testen.

READ  droogte. In Bretagne blijven grondwaterstanden dalen

Lees ook:
Covid-Long: een steeds geloofwaardiger pad voor deregulering van de immuunrespons

Maar het is het risico op toevallen en epilepsie bij kinderen dat wetenschappers ertoe aanzet om “gezondheidswerkers te vragen om speciale aandacht te besteden”, vooral aan mensen die binnen drie maanden na infectie met het Covid-19-virus focale (gedeeltelijke) aanvallen krijgen.

Lees ook:
COVID-China: nieuwe uitbraak van vervuiling, massale screeningcampagne gelanceerd in Guangzhou, stad met 19 miljoen inwoners