Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Covid: tientallen miljoenen mensen opnieuw vast in China, grootschalige controles uitgevoerd door autoriteiten

Covid: tientallen miljoenen mensen opnieuw vast in China, grootschalige controles uitgevoerd door autoriteiten

Zondag hebben gezondheidsautoriteiten aangekondigd dat Shenzhen, de belangrijkste “technologische” hoofdstad in Zuid-China, vanaf maandag gezondheidsbeperkende maatregelen tegen COVID-19 zal nemen.

Shenzhen, een stad met 13 miljoen inwoners, was zaterdag een weekend gesloten vanwege wijdverbreide coronavirustests. “Op dit moment is de Covid-situatie in de stad ernstig en complex. Het aantal nieuwe infecties is relatief hoog en het risico van overdracht door de gemeenschap bestaat.Lin Hancheng, een volksgezondheidsfunctionaris in Shenzhen, zei op een persconferentie.

Het stadsbestuur van Chengdu heeft aangekondigd dat het in het grootste deel van de stad inperkingsmaatregelen zal blijven opleggen en dat tussen maandag en woensdag grootschalige nieuwe tests zijn gepland.

Sinds 12 augustus heeft de hoofdstad van Sichuan meer dan 900 gevallen van het COVID-19-virus gemeld. “De epidemische situatie is complex en gevaarlijk”. door hoge thermometer, “Zwembaden werden overgenomen en mensen konden geen maskers dragen en zichzelf effectief beschermen”En de directeur van de spoedeisende hulp van het Chengdu Centrum voor Preventie en Controle van Epidemie voegt hieraan toe in verklaringen van lokale kranten.

In totaal zijn de afgelopen 48 uur ongeveer 20 miljoen mensen gedwongen thuis te blijven voordat ze werden gescreend.

READ  Covid: WHO waarschuwt voor Omicron en BA.2, 'We zitten midden in de epidemie, het is nog niet voorbij'