Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een straaljager vliegt zonder radiocommunicatie over Europa en stort neer in zee, begeleid door gevechtsvliegtuigen

Een Spaans tweemotorig achtpersoonsvliegtuig stortte zondag neer in de Oostzee voor de kust van Letland na een langdurige afwezigheid van radiocommunicatie, zei de Franse luchtmacht in een verklaring.

Het vliegtuig, een Cessna 551 geregistreerd in Oostenrijk, kwam uit Jerez in Spanje, geëscorteerd door de Franse en vervolgens Duitse luchtpolitie terwijl het door het Belgische, Luxemburgse en vervolgens Duitse luchtruim vloog.

Passagiers in het vliegtuig?

“Volgens het vluchtmanifest vervoerde het vliegtuig, een Cessna 551, 4 passagiers” en “maakte het een vlucht van Spanje naar Keulen (Duitsland), maar toen het tijdens de vlucht van koers veranderde, waren de luchtdienstleiders niet meer in staat om te leveren ‘, zei het Letse luchtvaartagentschap.

De nationaliteiten van de vier die aan boord waren, werden niet bekendgemaakt.

“We hebben geen verklaring, we kunnen alleen maar speculeren”, zei de Zweedse reddingschef Lars Antonson. “Maar in het vliegtuig waren ze duidelijk niet in staat” te reageren.

druk probleem?

De Spaanse autoriteiten hebben gewaarschuwd voor mogelijke drukproblemen op het vliegtuig en het National Air Operations Centre in Lyon-Mont-Verdun (CNOA) heeft een Rafale-vliegtuig bevolen om alert op te stijgen.maar Pogingen tot draadloze verbinding zijn mislukt En de Oogcontact detecteerde geen activiteit in de cockpitDetails van de luchtmacht.

In Duitsland nam de Lutwaffe Eurofighter bij de nadering van Keulen de controle over het vliegtuig over.

CESSNA vervolgde zijn weg langs Keulen en stortte vervolgens rond 19:45 uur in de Oostzee voor de kust van Letland.De verklaring gaat verder.

Het onderzoek moet duidelijkheid scheppen over de oorzaken van het ongeval.

READ  De Europese Unie stelt 500 miljoen euro extra beschikbaar voor de levering van wapens aan Oekraïne; De situatie in Borodianka, in de buurt van Kiev, is "erger" dan in Bucha, hekelt Zelensky