Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Covid: Geconfronteerd met Omicron kondigt Nederland strengere lockdowns voor Kerstmis aan

Covid: Geconfronteerd met Omicron kondigt Nederland strengere lockdowns voor Kerstmis aan

De Nederlandse regering zal naar verwachting zaterdag een “strenge” kerstvergrendeling aankondigen, waardoor alleen essentiële bedrijven hun deuren mogen openen uit angst voor de verspreiding van de Omicron-variant, melden Nederlandse media.

De regering komt zaterdag bijeen met gezondheidsexperts die hebben aanbevolen om alle essentiële bedrijven, scholen, bars, restaurants en andere instellingen die open zijn voor het publiek te sluiten.
De woordvoerder van de gezondheidsafdeling, Axel Diess, vertelde Reuters dat de regering om 19.00 uur een persconferentie zou houden om de nieuwe maatregelen aan te kondigen. Over de inhoud van deze procedure wil hij geen details prijsgeven.
In de Leidse binnenstad, twintig kilometer van Den Haag, stroomden mensen massaal naar de hoofdwinkelstraat om hun kerstinkopen af ​​te ronden.
Er hebben zich wachtrijen gevormd voor speelgoedwinkels en parfumerieën.
“Voor de kerst is het meestal druk, maar dit wordt nog drukker dan normaal.”Een parfummanager vertelde Reuters’ Ali Windsor.
Carla koopt cosmetica in de Neckman-winkel.
“Deze lockdown is zo erg, ik pak alle dingen die ik niet kan vinden in een supermarkt. Ik moet overal in de rij gaan staan.”Zei ze?
Afgelopen dinsdag had de regering de sluiting van bars, restaurants en de meeste winkels al verlengd van 17.00 uur tot 05.00 uur tot 14 januari.
premier Mark Rutte Hij had toen uitgelegd dat het een variatie was Ommicron Mei domineert Nederland in januari.
Vrijdag identificeerde de National Public Health Agency 15.433 nieuwe Covid-19-infecties, een daling van 25% ten opzichte van de vorige week, maar nog steeds hoger dan de pieken die tijdens eerdere golven werden geregistreerd.
Dit is nieuw Vervuilingsgolf Omicron-variatie kan de druk op het gezondheidszorgsysteem verhogen, dat gedwongen is de meeste electieve procedures uit te stellen om patiënten die de ziekte al hebben tegemoet te komen. Covid-19.

READ  Ooit de 'gierige kleine accountant' van de EU, staat Nederland weer centraal