Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Covid: Geconfronteerd met Omicron kondigt Nederland strengere lockdowns aan voor Kerstmis

Covid: Geconfronteerd met Omicron kondigt Nederland strengere lockdowns aan voor Kerstmis

De Nederlandse regering zal naar verwachting zaterdag een “strikte” kerstlockdown aankondigen, waardoor alleen essentiële bedrijven open kunnen gaan uit angst voor de verspreiding van de Omicron-variant, melden Nederlandse media.

De regering komt zaterdag bijeen met gezondheidsexperts die hebben aanbevolen alle essentiële bedrijven, scholen, bars, restaurants en andere voor het publiek toegankelijke instellingen te sluiten.
Woordvoerder Axel Diess van de gezondheidsafdeling vertelde Reuters dat de regering om 19.00 uur een persconferentie zou houden om de nieuwe maatregelen aan te kondigen. Details over de inhoud van deze procedure wil hij niet kwijt.
In de Leidse binnenstad, twintig kilometer van Den Haag verwijderd, stroomden mensen massaal naar de hoofdwinkelstraat om hun kerstinkopen te doen.
Er hebben zich wachtrijen gevormd voor speelgoedwinkels en parfumerieën.
“Voor de kerst is het meestal al druk, maar dit wordt nog drukker dan anders.”Dat vertelde een parfummanager aan Ali Windsor van Reuters.
Carla koopt cosmetica in de Neckman-winkel.
“Deze lockdown is zo erg, ik pak alle dingen die ik niet in een supermarkt kan vinden. Ik moet overal in de rij staan.”Zei ze
Afgelopen dinsdag had de regering de sluiting van bars, restaurants en de meeste winkels al verlengd van 17.00 uur tot 05.00 uur tot 14 januari.
premier Marc Rutte Hij had toen uitgelegd dat het een variatie was Omicron Kan in januari Nederland domineren.
Vrijdag identificeerde de National Public Health Agency 15.433 nieuwe Covid-19-infecties, een daling van 25% ten opzichte van de voorgaande week, maar nog steeds hoger dan de pieken die tijdens eerdere golven werden geregistreerd.
Dit is nieuw Golf van vervuiling Omicron-variatie kan de druk op het gezondheidszorgsysteem verhogen, dat gedwongen wordt om de meeste electieve procedures uit te stellen om patiënten die de ziekte al hebben tegemoet te komen. Covid-19.

READ  Beatrix uit Nederland schittert op het 25e Nederlandse Balletgala