Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Covid: Deze donderdag is er een nieuwe vaccinatiecampagne gelanceerd. Ben je getroffen door deze herinnering?

Covid: Deze donderdag is er een nieuwe vaccinatiecampagne gelanceerd. Ben je getroffen door deze herinnering?

Op donderdag 27 april begint een nieuwe herinneringscampagne voor het Covid-19-vaccin. gerelateerd aan een bepaald publiek. We evalueren hoe deze campagne is georganiseerd en op wie deze is gericht.

Een nieuwe vaccinatiecampagne tegen Covid-19, maar die gaat niet iedereen aan. “De immuunbescherming neemt bij bepaalde groepen mensen in de loop van de tijd sneller af, waardoor ze een groter risico lopen om een ​​ernstige vorm van covid-19 op te lopen”, merkt het directoraat-generaal Volksgezondheid dinsdag 25 april op in een persbericht.

Wie is betrokken?

Dienovereenkomstig loopt de vaccinatiecampagne, die donderdag 27 april begint, door tot 16 juni. Het betreft dus:

  • Mensen van 80 jaar en ouder
  • Mensen met immunodeficiëntie
  • Bewoners van verpleeghuizen en USLD’s, ongeacht hun leeftijd
  • Mensen met een hoog risico op het ontwikkelen van een ernstige ziekte, afhankelijk van elke individuele medische aandoening en binnen een gezamenlijk beslissingskader met het zorgteam.

Wat zijn de aanbevolen vaccinaties?

“Voor deze boosterdosis worden bij voorkeur bivalente vaccins aangepast aan Omicron aanbevolen, ongeacht welk vaccin eerder werd toegediend. Voor mensen onder de 30 jaar worden Comirnaty®-vaccins van Pfizer-BioNTech aanbevolen”, merkt DGS op in zijn persbericht. .

Voorwaarde voor het krijgen van deze dosis is dat de laatste injectie of laatste infectie met Covid minimaal 6 maanden oud is.

Voor mensen die niet op de door het ministerie opgestelde lijst staan ​​(hierboven) wordt de boosterdosis niet meer aanbevolen. Aan de andere kant, “als de persoon niet in het doelwit zit en een herinnering wil ontvangen, kan hij daar gratis gebruik van maken”, stelt het document.

READ  Hoe een gezonde lever u kan helpen gewicht te verliezen