Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

COVID-19: Wat is difterie, deze nieuwe symptomen van Omicron bij kinderen?

primair
Volgens een nieuwe studie kunnen jonge kinderen met Omicron meer kroep rapporteren. Maar wat is deze genegenheid?

Volgens een nieuwe Amerikaanse studie gepubliceerd in het tijdschrift KindergeneeskundeDe Omicron-variant kan bij jonge kinderen een nieuwe complicatie veroorzaken: kroep. Tussen maart 2020 en januari 2022 analyseerden artsen van het Boston Children’s Hospital in Massachusetts (VS) 75 kinderen met COVID-19 met de aandoening, de meeste jongens jonger dan twee jaar, van wie 81% tijdens de Omicron-golf was. Van de jonge patiënten stierf er geen, maar 12% werd opgenomen in het ziekenhuis en bijna de helft ligt op de intensive care.

“Er was een zeer duidelijke afbakening tussen wanneer Omicron de dominante variant werd en wanneer we een toename van patiënten met kroep begonnen te zien”, legt Ryan Brewster, een van de auteurs van het onderzoek, uit.

Kroep, ook wel bronchopneumonie en laryngitis genoemd, een aandoening die gewoonlijk optreedt na een virale infectie bij jonge kinderen, zoals opgemerkt Futura Gezondheid. Het wordt gekenmerkt door zwelling in het strottenhoofd, die de doorgang van lucht belemmert. Piepende ademhaling, evenals een “blaffende” hoest, zijn typerend voor deze aandoening.

READ  COVID-19. De bijwerkingen van vaccins begrijpen, wat een heel goed teken is