Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Covid-19: Waarom neemt het infectiepercentage niet langer af in de Alpine Maritimes?

De trend is dalend, maar zwak. In tegenstelling tot andere departementen waar het besmettingspercentage aanzienlijk is gedaald, lijkt het in Alpes-Maritimes te stagneren, zelfs als het één punt per dag verliest, zoals cijfers van Volksgezondheid in Frankrijk aangeven.

Op 3 oktober was dat laatste 83,2 per 100.000 inwoners. 2 oktober vanaf 84.2 en 1 oktober vanaf 86.4. Het heeft daarom sinds het begin van de maand één punt per dag verloren, maar het is boven de limiet gebleven die is vastgesteld door de overheid en gezondheidsautoriteiten.

Recessie kan door verschillende dingen worden verklaard. De eerste is de versoepeling van barrièregebaren. We dragen minder maskers, misschien wassen we onze handen minder … Bovendien merken we tegelijkertijd een sterke toename van gevallen van gastro-enteritis in de regio.

Hoge incidentie van infectie bij kinderen en adolescenten

Als we naar de incidentiecurves kijken, zien we dat het gemiddelde in de algemene bevolking in werkelijkheid 84 gevallen per 100.000 inwoners is, maar het stijgt vooral in sommige leeftijdsgroepen. Dit is met name het geval tussen de 80-89-jarigen en de 90-plussers. In één week hadden deze twee leeftijdsgroepen respectievelijk 23 en 14 hitpoints. Dit brengt het op 52 in de leeftijdsgroep van 90+ en 48 in de lagere groep. Hetzelfde patroon onder 10-19-jarigen, aangezien het tarief ook omhoog ging: tussen 20 september en 3 oktober waren er 11 punten nodig. De incidentie neemt af tussen de 20 en 59 jaar.

De incidentie is dus hoog in sommige leeftijdsgroepen, maar het moet verband houden met een grote testcampagne die op scholen wordt uitgevoerd. In de Maritieme Alpen gingen de kindertests van 3.600 tests per 100.000 inwoners op 28 september naar meer dan 7.400 per 100.000 inwoners op 3 oktober. Bovendien is het testpositiviteitspercentage bijna vier keer hoger bij kinderen tussen 0 en 2 jaar dan bij volwassenen.

READ  De terugkeer van de ‘100-dagenziekte’: een sterke stijging van het aantal gevallen van kinkhoest, en het Pasteur Instituut luidt de noodklok

Nog 11 sets in een week

Wiskundig gezien, hoe meer we testen, hoe meer positieve gevallen en groepen we vinden. Want ook clusters kunnen deze stagnatie verklaren. Terwijl het besmettingspercentage daalt in alle leeftijdsgroepen van werknemers, neemt het aantal groepen sinds half september toe.

ARS PACA telde 36 op 21 september en 47 op 5 oktober. Dit betekent een toename van 11 groepen in één week.

Het goede nieuws is dat de trend nog steeds lager is in de algemene bevolking, maar nog steeds iets onder de drempel van 50 per 100.000 inwoners die door de autoriteiten is vastgesteld.