Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Covid-19: Op Antarctica is geïsoleerde Belgische basis niet immuun voor explosie van gevallen

Internationale Polar Foundation

Ook het Belgische Princess Elisabeth Poolstation op Antarctica zag eind december 2021 een explosie van Covid-19-gevallen.

Internationaal – Covid-19 sluipt zelfs op de meest onverwachte plekken binnen. Sinds half december is Prinses Elizabeth Polar Station Belg gelegen in Zuidpool Het zag echter ook een explosie van problemen gezondheidsmaatregelen Onthul strikte procedures die door wetenschappers worden gerespecteerd Soirmag 28 dec afgelopen.

Toegang virus Op die basis, waar momenteel 33 mensen zijn, dateert het van 14 december, toen een lid dat een week geleden arriveerde positief testte. Hij werd in eenzame opsluiting geplaatst en er werden tests uitgevoerd op de andere reizigers: twee van hen testten ook positief op Covid-19.

Google Maps-schermafbeelding

Google Maps screenshot van het Belgische Princess Elisabeth Polar station op Antarctica.

Ondanks de evacuatie van deze drie op 23 december, bleef het virus zich verspreiden, volgens wat werd vermeld SoirmagEen derde van de stationsleden raakte eind december gewond. Er waren echter geen ernstige symptomen om spijt van te hebben: ze hadden allemaal hun dubbele dosis van het vaccin gekregen – een voorwaarde om mee te doen aan de regel – en minstens één had een booster-injectie gekregen.

Vervuiling door ommicron?

aan de ketting abcNiemand is meer ziek, zei Josef Cheek, projectmanager bij Polar International, dinsdag 4 januari. “Iedereen was snel weer op de been. Symptomen waren onder meer een zere keel, soms lichte koorts, vermoeidheid en hoofdpijn.”

Hij legde uit dat alle wetenschappers de mogelijkheid hebben om de basis op 12 januari te evacueren, maar tot nu toe hebben ze geweigerd om hun onderzoek voort te zetten. “De pandemie was een kleine overlast, iedereen die positief testte en in quarantaine moest, is nu weer aan het werk”, zei hij.

READ  Meer doden maar minder vervuiling -

De autoriteiten vragen zich nu af waar de eerste persoon besmet was, terwijl reizigers naar de basis niet alleen zijn ingeënt, maar ook verschillende PCR-tests hebben gedaan en een quarantaine van tien dagen in acht hebben genomen in Zuid-Afrika, verplichte doorgang om Antarctica te bereiken. Volgens een viroloog die door het Belgisch Arctisch secretariaat werd gecontacteerd, bevindt deze residentie zich in Zuid-Afrika, het land waartoe de zeer besmettelijke soort behoort. Omicron, zal precies de oorzaak van vervuiling zijn.

Het station van prinses Elisabeth Polar is echter niet het enige dat het virus op Antarctica heeft opgelopen. In december 2020 namen 36 personeelsleden deel aan een militaire basis in Chili peper Op dit bevroren continent was ze positief.

Zie ook op The HuffPost: Covid: 2 Franse vrouwen positief elke seconde, ‘10% van de bevolking’ contactgeval, Ferran alert