Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

2021 die (eindelijk) binnen de criteria valt

gebruikelijk in normen. Dat blijkt uit de analyse van meteorologische gegevens in de Loire voor het jaar 2021.

Deze inhoud is geblokkeerd omdat je geen bots hebt geaccepteerd.

Klik ” Ik ga akkoord “, de samenzweerders worden gedeponeerd en u kunt de inhoud bekijken .

Klik “Ik accepteer alle tracers”U geeft toestemming voor het deponeren van trackers om uw gegevens op onze websites en apps op te slaan met het oog op personalisatie en advertentietargeting.

U heeft te allen tijde de mogelijkheid om uw toestemming in te trekken.
Beheer mijn keuzes


Zonneschijn: een lucht die niet bewolkt is

Door alleen de maanden januari en november 2021 te behouden, die respectievelijk 47% en 33% van het zonlichttekort laten zien, hadden we 2021 bijzonder saai kunnen vinden. Echter ! De ster van vandaag scheen 1891 uur in het station Mitto-France in Saint-Etienne/Beauthion. Dus de algemene helderheid ligt binnen de parameters met een tekort van slechts 5% in vergelijking met de normale. Deze situatie kan worden verklaard door een bijzonder helder voor- en najaar: 14% van het overtollige zonlicht valt in april en 32% in oktober. Daarentegen vertonen de zomermaanden een tekort, met tot -22% licht in juli.

Lichte afname in neerslag

Aan de neerslagzijde werd een licht tekort opgetekend: 661,8 mm regen in Saint-Etienne/Beauthion tegenover 718,2 mm voor het zogenaamde “normale” jaar (dwz 8% tekort). Een jaar met veel regen was echter een zeer droge maart (66% neerslagtekort) en, omgekeerd, een zeer regenachtige maand juli (+51%). Merk ook op dat november, hoewel bijzonder grijs, niet regenachtig is geweest omdat het een neerslagtekort van 63% vertoont in vergelijking met de normale maand.

READ  levensduur; Word 10 jaar oud door dit gezonde dieet te volgen

Wel werd er een record gevestigd qua neerslag: op maandag 10 mei viel er binnen 24 uur 73 mm regen. Het is nog nooit zo regenachtig geweest in mei (het vorige record dateerde van 23 mei 1959). Ter vergelijking: het absolute neerslagrecord op dit station dateert van dinsdag 12 november 1996: 97,4 mm op één dag!

Daarentegen werd op zaterdag 30 oktober de sterkste windstoot van het jaar (93,6 km/u) gemeten.

Temperatuur: geen overmaat

Aan de kant van Mercurius, met een gemiddelde temperatuur van 11,3°C, ligt 2021 0,1°C onder normaal.

Op zaterdag 14 augustus werd de hoogste temperatuur van het jaar gemeten: 33,9 °C. De koudste nacht werd op donderdag 17 juni geregistreerd: 20,4 °C in de “koudste” nacht. Nog verrassender is dat het record voor de koudste van het jaar erg laat arriveerde, donderdag 8 april, met -7,4 graden Celsius, waarmee het record voor de koudste temperatuur ooit waargenomen op dit station voor de maand april werd overtroffen. Het jaar is echter nog ver verwijderd van het maximum dat in Boutheon werd geregistreerd: 41,1 °C voor het absolute temperatuurrecord van 7 juli 2015 en -25,6 °C voor het koude record van 4 januari 1971.
Zestien oranje wakes werden afgevuurd op de cirkel

In 2021 werd het Loire-circuit zestien keer in de Oranje Ontwaakte Staat (niveau 3 van 4) geplaatst door Meteo Frankrijk. Zo ver was het in 2019, Het jaar waarin de Loire, de tweede Franse provincie, grotendeels op meteorologisch alarm werd gezet. Ter vergelijking: de Haute-Loire heeft de afgelopen twaalf maanden “slechts” negen dagen in de Orange Awakening geplaatst.

READ  "Lichens", een artikel over deze organismen die gewend zijn aan vijandige omgevingen, opgericht als symbolen van menselijke zwakte

In detail vielen zeven dagen van dit jaar 2021 (in juni, juli en augustus) onder de oranje vlag vanwege het risico op zware onweersbuien; Vier dagen met risico op sneeuw en ijs; Vier dagen ook voor het risico van harde wind. Eindelijk een wakkere dag vanwege regen / overstroming.

Het aantal wakes dat op de afdeling wordt vrijgegeven, weerspiegelt echter niet het waargenomen klimaat: volgens Jaarverslag Kiraunos , het Franse observatorium voor orkanen en hevige onweersbuien, registreert de rivier de Loire zelfs een tekort aan onweersdagen in vergelijking met het gemiddelde dat de afgelopen 12 jaar is waargenomen. Een trend die nationaal wordt bevestigd sinds van de vijfennegentig provincies van de Franse hoofdstad, slechts acht tonen een verhoogd aantal onweersdagen. Het Keraunos Observatorium merkt op: “Nationaal zijn er 236 onweersdagen in 2021, wat een lagere waarde is (noot van de redactie 11 dagen) dan het gemiddelde van de afgelopen 12 jaar.”