Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

COVID-19 of seizoensziekte: moet u bij de eerste symptomen worden getest als u zich laat vaccineren?

Het is de terugkeer van griep, verkoudheid en het spijsverteringsstelsel.. Herfst en koude temperaturen, en daarmee seizoensgebonden ziekten waarvan de symptomen kunnen wijzen op Covid. Dus, wanneer u gevaccineerd bent, op welk moment moet u beslissen om u te laten testen? We zijn aan het evalueren.

Over tien dagen verlopen gratis Covid-testen voor mensen die niet zonder recept zijn ingeënt. Maar gevaccineerde mensen hebben nog steeds de mogelijkheid om zich te laten testen zonder een cent te betalen, net als minderjarigen. Als u echter uw toevlucht neemt tot een PCR- of antigeentest, kunt u aarzelen, vooral wanneer u een volledig vaccinatieschema heeft.

Het risico op besmetting met het Covid-virus blijft

Hoewel veel seizoensziektes een comeback maken, kunnen de symptomen soms vergelijkbaar zijn met die van Covid-19: hoesten, hoofdpijn, koorts… en dan is het moeilijk te zeggen wat het is.

Lees ook – Covid-19 en griep: is het mogelijk om tegelijkertijd zonder risico te vaccineren tegen deze twee ziekten?

Want zoals het ministerie van Volksgezondheid ons eraan herinnert: “Zelfs als je gevaccineerd bent, Er is nog steeds een risico om het covid-virus op te lopen Als je wordt blootgesteld aan het virus (ook als de ziekte vaak minder ernstig is), geef het dan door (ook als de infectie dan ook minder wordt).

mening van de huisarts

Daarom, als er symptomen optreden, is het eerste instinct om naar een huisarts te gaan. “Ga eerst overleggen…Dan beslissen de artsen of ze testen of niet! Als er enige twijfel is, testen we. Het kost niet veel, het is een beetje vervelend, maar kan besmetting voorkomen en levens redden”, Zo verwijst naar Frankrijk 3 d. Jack Battistoni.

READ  Een uniek natuurkundig experiment dat zal proberen het "gewicht van een vacuüm" te meten

Met betrekking tot mensen die risico lopen, specificeert hij: “Het moet snel worden getest. Zelfs als de symptomen lijken op nasofaryngitis, moeten we geen risico nemen!”.

Symptomen op het werk?

Wat betreft personen met symptomen in bedrijven, beveelt het door de overheid gepubliceerde protocol isolatie en onmiddellijk contact met de arbeidsgeneeskunde aan of verplicht de persoon die symptomen vertoont contact op te nemen met de behandelend arts. Dit protocol is van toepassing als de persoon geen tekenen van ernstige symptomen vertoont. In het tegenovergestelde geval is het duidelijk aan te raden om samo te bellen.

Terugkeer van seizoensgebonden ziekten

Gebaren zonder barrièresNiet meer ontspannen… Dit verklaart gedeeltelijk de komst van griep, verkoudheid en andere bronchiolitis. Blijf het masker dragen en gebruik alleen de hydro-alcoholische gel. De gebrek aan immuunstimulatie Ook betrokken. Winterziektes nemen toe. Na een jaar ‘winterslaap’ stabiliseren amandelontsteking, GI, verkoudheid en griep zich volgens huisartsen.

Het beste wat je kunt doen is Respecteer de barrièregebaren. In feite, 80% van de ziektekiemen wordt overgedragen door aanraking Het verwijst naar het National Institute for Prevention and Education for Health (INPES). Daarom is het noodzakelijk om regelmatig uw handen te wassen, in uw elleboog te hoesten en een masker te dragen, Frankrijk waarschuwt volksgezondheid.