Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Covid-19: meer dan twintig gemeenten in de Alpine Maritimes hebben een besmettingsgraad van meer dan 500

De vijfde golf wordt beschreven als: “Fascinerend” De minister van Volksgezondheid, Olivier Veran, is in de Alpes-Maritimes.

Nadat het begin november weer begon te stijgen, bleef het aantal gevallen op de afdeling verbazingwekkend snel groeien. Binnen vier dagen, tussen 21 en 25 november, steeg het besmettingspercentage (het aantal gevallen dat over een periode van zeven dagen werd ontdekt en gedaald tot 100.000 mensen) met bijna 100 punten.

Volgens de laatste geconsolideerde gegevens gepubliceerd door Public Health France, De index toonde 329 gevallen per 100.000 inwoners van 19 tot 25 november. Het landelijk gemiddelde is 271 gevallen per 100.000 inwoners.

Waarom (?) Getroffen door de Omicron-variant, zien sommige gemeenten de incidentie ervan exploderen in de Maritieme Alpen. In totaal was het besmettingspercentage in 23 gemeenten tussen 19 en 25 november ruim 500, waarvan Mandelieu-la-Napoule en Menton, twee van de dichtstbevolkte steden in 06. 4 “kleine” gemeenten hebben de drempel van 1000 al overschreden. We vatten het samen.

Gemeenten met een incidentie van meer dan 1000

Sospel, Castellar, La Croix-sur-Roudoule en Le Tignet.

Gemeenten met een incidentie van meer dan 500

Séranon, Escragnolles, Saint-Cézaire-sur-Siagne, Spéracédès, Cipières, Le Rouret, Mouans-Sartoux, Mandelieu-la-Napoule, Théoule, Colomars, Drap, Cantaron, Roquebrune-Cap-Martin, Menton, Dureraz, Coaraze, en Saint-Sauveur-sur-Tinée.

Epidemische kaart, gemeente per gemeente

Op de kaart hieronder kunt u zien in welk bereik de incidentie van uw gemeente lag in de week van 19-25 november. Als de kaart niet correct wordt weergegeven, Klik hier.

READ  Gezondheidspas, NASA, Kanker: Wetenschapsnieuws