Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Covid-19: meer dan 180.000 nieuwe besmettingen in 24 uur in Frankrijk, en het besmettingspercentage neemt sterk toe in Occitanie

primair
Het aantal besmettingen explodeerde op dinsdag 22 maart in Frankrijk binnen 24 uur met 180.777 nieuwe positieve gevallen binnen 24 uur. Een aantal dat sinds begin februari niet meer is bereikt.

Volgens gegevens van volksgezondheid Frankrijk Geplaatst op dinsdag 22 maart: 180.777 nieuwe positieve gevallen in het hele land in 24 uur, de eerste sinds begin februari.

In Occitanie waarschuwt de Regional Health Agency (ARS) voor een toename van positieve gevallen: “De circulatie van het virus versnelt weer in de hele regio Occitanie. Het aantal nieuwe gevallen stijgt weer en stabiliseert zich al op een hoog niveau.” Momenteel zijn er 1.835 ziekenhuisopnames geregistreerd (+11 in vergelijking met vorige week), waaronder 134 gevallen van reanimatie en intensive care (-16 in vergelijking met vorige week). Tot slot zijn er sinds het begin van de epidemie 7.265 sterfgevallen geregistreerd in ziekenhuizen, wat neerkomt op nog eens 33 sterfgevallen in 4 dagen.

In Occitanie stijgt het besmettingspercentage op bepaalde afdelingen

Voor Ger, infectiepercentage Het daalt van 772,5 vorige week naar 1039,8 op dinsdag. En voor Hautes-Pyrénées stijgt het van 722.1 naar 1051. Zo kunnen de toenemende aantallen komen om het idee te bevestigen dat wordt verdedigd door de Wereldgezondheidsorganisatie volgens welke ‘Meerdere Europese landen heffen beperkende maatregelen ineens op’.

“De huidige gezondheidscrisis heeft ons herinnerd aan goede reacties op virussen. Deze barrièrebewegingen blijven in de eerste plaats gezond verstand om het risico op besmetting te verminderen. Het dragen van een masker wordt nog steeds aanbevolen om de meest kwetsbaren te beschermen. In drukke situaties”, stelt ARS in het licht van de toename van het aantal gevallen

READ  Zware sneeuwval in de bergen: wat staat u de komende uren te wachten?

Volgens de laatste prognose van het Pasteur Instituut kunnen ziekenhuizen de komende dagen te maken krijgen met een toename van het aantal dagelijkse opnames, ook in de intensive care.