Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Covid-19: Hoe bijen werden getraind om het virus in seconden te herkennen

Basic
Nederlandse wetenschappers hebben een manier bedacht om bijen te trainen om het Covid-19-virus te herkennen. De 150 insecten zijn getraind door middel van training die volgens de onderzoekers maar een paar minuten duurt.

Nadat honden de positieve gevallen van Covid-19 hebben ontdekt, is het nu de beurt aan het insect. naar mij HuffpostHebben Nederlandse onderzoekers bijen getraind om het virus in luttele seconden te herkennen.

Het Nederlandse bedrijf InsectSense en Wageningen Bioveterinary Research staan ​​achter het project. Ze hebben in totaal 150 bijen aangepast volgens de methode van Pavlov. Bijen hebben zelfs een sterk ontwikkeld reukvermogen, net als honden. Een capaciteit die kan worden gebruikt om Covid-19 te detecteren. Zeker als de insecten snel zijn: maar een paar minuten, aldus de onderzoekers.

In staat om de geur van het virus te detecteren

Dus telkens wanneer bijen met positieve monsters aan het virus werden blootgesteld, werden ze beloond met suikerwater. Omdat het virus een verandering in het metabolisme van het lichaam veroorzaakt, geeft het lichaam een ​​specifieke geur af die gevorderde ruikende bijen kunnen detecteren. Insecten associëren suikerwater met de geur van het virus: ze laten hun tong los zodra een positief monster wordt gedetecteerd.

De wetenschappers achter het project hopen dat het ervoor zorgt dat bijen worden opgeleid om het nieuwe Coronavirus over de hele wereld te detecteren. InsectSense heeft al een prototype machine ontworpen die in staat is om meerdere bijen tegelijk te trainen. Professor Wim Van Bolle stelde gerust: “Er is geen gevaar dat de bijen het virus verspreiden”, aangezien de bijen er niet allergisch voor zijn. Dit diagnostische systeem, bijgenaamd “BeeSense”, zou minder ontwikkelde landen in staat kunnen stellen om beter te screenen op Covid-19.

READ  De voormalige Woman in Blue pronkt met haar verbazingwekkende fysieke transformatie, drie maanden na de bevalling