Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Covid-19 herstelt zich in augustus, moeten we bang zijn voor een nieuwe golf?

Covid-19 herstelt zich in augustus, moeten we bang zijn voor een nieuwe golf?

Insluiting en het dragen van maskers lijken verre herinneringen. En dat moeten ze ook blijven. Maar het valt niet te ontkennen dat Covid een comeback maakt. Positieve monsters in het Claremont University Hospital stegen van 5% in juli naar 13% vorige week. Professor Othmane Traoré waarschuwt dat de cijfers geldig zijn voor mensen die al symptomen vertonen, en dus niet voor de algemene bevolking.

Covid-cv: ‘De prioriteit is om de nieuwe variant te begrijpen en je voor te bereiden op de vaccinatiecampagne’

Ziekenhuisopname wordt niet geregistreerd

“Op dit moment is er geen impact op de ziekenhuisopnames, die hebben we nul”, vervolgt het hoofd van de hygiënedienst van het ziekenhuis. “Maar we zien een toename van de Covid-positiviteit onder mensen die voor iets anders in het ziekenhuis zijn opgenomen. Dit is een bewijs van de prevalentie ervan onder de algemene bevolking.”
Dit wordt ook aangegeven door Laurent Dessard, voorzitter van SOS Médecins Clermont.

Ik doe systematisch onderzoek naar ademhalingsproblemen. In juni had ik geen gevallen. Gisteren had ik er maar vier (dinsdag 22 augustus). Andere hoofden van structuren maken dezelfde observaties. Maar er zijn geen ernstige gevallen.

Nieuwe variabele of alleen vakantie?

Dit herstel wachtte op de specialisten. “We zagen dezelfde stijging in augustus 2020, 2021 en 2022. Het zijn simpelweg de effecten van de bevolkingsvermenging in de zomer”, legt professor Traoré uit. Daarom mag de huidige situatie niet verslechteren, zelfs niet met de komst van het nieuwe schooljaar.


Zelfs de nieuwste sub van Omicron, Eris, zou geen cijfers moeten laten knipperen. Maar artsen kijken toe. Om mijn zakelijke reden. “Als het aantal gevallen toeneemt, gaan we verder met de vaccinatiecampagne. Anders wacht ze op de griepcampagne, de tweede week van oktober. Maar de huidige variant, EG.5 of Eris, is een Omicron-variant, dus zo kwaadaardig is het niet.”

READ  Wetenschappers verhogen dingen met geluid

De Wereldgezondheidsorganisatie houdt een nieuwe variant van het COVID-19-virus nauwlettend in de gaten

Elke 20 tot 30 jaar een zware golf

Professor Traoré gaat verder:

Ik geloof helemaal niet in het bestaan ​​van een epidemie van de omvang van de vorige, met maskers en quarantaine. We zullen het virus gewoon blijven bagatelliseren. Covid komt in de virale routine terecht. Ook dit was vanaf het begin gepland, met een verbeterde kudde-immuniteit. Wat niet verwacht werd, was dat het zo lang zou duren. De meest pessimistische zei twee jaar. Dat was vier jaar geleden.

‘Net als bij de griep zal er elke twintig tot dertig jaar een ernstige aanval plaatsvinden., Laurent Dessard legt het uit. Dit gebeurt niet, het gebeurt. Maar hiervoor heb je tests nodig. Het herstel dat we vandaag zien, is dat artsen besloten milde gevallen te testen. Maar ik geef de voorkeur aan preventie. Want in de virologie betekent wachten… het betekent dat het te laat is.”

En deze winter?
“We verwachten dat alle wintervirussen tussen november en januari de kop zullen opsteken”, legt professor Atmane Traoré uit. En zoals alle wintervirussen zal het Covid-virus meer of minder hard toeslaan, afhankelijk van de virulentie van zijn variant of subvariant. “Als er een groot verschil is, zoals het verschijnen van een omicron, met grote verschillen, is het mogelijk dat we de piek van de epidemie bereiken.”
Naast de onbekende factoren die verband houden met virusmutaties, neemt de immuniteit van de kudde af. “Het is veranderlijk, net als de griep. Mazelen, na twee doses, is het voor het leven. In het geval van griep of Covid gaat het heel snel omlaag. In feite komen we heel dicht bij het griepprofiel, behalve dat de griep is zeker ‘seizoensgebonden.'” Covid is niet zo, dit bewijst augustus dit voor ons.’ Als er dus een nieuwe variant verschijnt, rijzen er volgens professor Traoré drie vragen: ‘Ten eerste het geval van kudde-immuniteit, maar we hebben het antwoord al. Vervolgens de mate van overdraagbaarheid van de nieuwe stam. Ten slotte, hoe pathogeen en gevaarlijk ze zijn.

READ  Stijgende besmettingsgevallen in de Atlantische Pyreneeën: 'We houden de situatie nauwlettend in de gaten' bevestigt ARS 64

Simon Antonius