Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Covid-19: een ziekte die nooit zal verdwijnen, dat is wat ons te wachten staat

Is dit het einde van het applaus voor COVID-19?

“We zijn er nog niet.”Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) begin december. Het goede nieuws is dat vandaag 90% van de wereldbevolking heeft enige immuniteit In het licht van Covid-19. Maar, “ Hiaten in surveillance, testen, sequencing en immunisatie blijven de perfecte omstandigheden creëren voor de opkomst van een nieuwe zorgwekkende variant die aanzienlijke sterfte zou kunnen veroorzaken.”WHO-directeur-generaal Tedros Adhanom Ghebreyesus legde uit.

Zal dit virus verdwijnen?

Misschien nooit. In feite bestaat SARS (Severe Acute Respiratory Syndrome) sinds 2003 over de hele wereld. Hij verdween met de regels van insluiting en quarantaine. We kunnen ook vermelden geval van pokken. Deze ziekte was elimineer ze In 1980 met universele vaccinatie door de Wereldgezondheidsorganisatie. Het is duidelijk dat dit geval zeer zeldzaam is.

Reclame

Om het virus uit te roeien, is het essentieel dat de ziekte klinisch zichtbaar is, dat er geen dierlijk reservoir is en dat er een zeer effectief, levensreddend vaccin is. Covid-19 vinkt alle verkeerde vakjes aan “Sommige slachtoffers van Covid-19 zijn zelfs asymptomatisch”, zegt Philippe Sansonetti. “Dus respecteren ze de isolatie- of isolatiemaatregelen niet. Bovendien kan dit virus worden overgedragen op dieren. Ze kunnen dus besmet raken, opnieuw besmetten mensen, en dit is een lus.” Oneindig. Vaccinatie staat erom bekend complicaties te voorkomen, maar niet om zich te verspreiden. We kunnen meerdere keren besmet met het virus.

READ  VS voeren campagne voor vaccinatie tegen apenpokken op

Wat zijn de gezondheidsrisico’s in de toekomst?