Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Covid-19 – De situatie verbetert snel: wat is het besmettingspercentage bij u in de buurt?

Covid-19 – De situatie verbetert snel: wat is het besmettingspercentage bij u in de buurt?

De epidemiologische situatie vordert duidelijk in de regio Occitanie met de kampioen van alle groepen: de gemeente Agly-Fenouillèdes met een incidentie van minder dan 10 gevallen per 100.000 inwoners. Punt per regio met interactieve kaart van L’Indépendant

De epidemiologische situatie verbetert in de regio Occitanie. Na een grotendeels rode of zelfs dieprode kaart drie weken geleden, dalen de infectiegraden snel en worden nu groene gebieden zichtbaar.

In de provincie Pyrénées-Orientals vinden we de gemeenschap van gemeenten met de beste prevalentie in de regio: Agly-Fenouillèdes, met een percentage variërend van 0 tot 10 gevallen per 100.000 inwoners. Ook een goede opmerking voor Vallespir (tussen de 10 en 20 gevallen).

Net als in voorgaande weken hebben Montagne-Noire-Minervois en Conflent-Canigó de hoogste incidentiecijfers van Aude en Pyrénées-Orientales, zelfs als ze gestaag achteruitgaan.

Slechts twee regio’s hebben infectiepercentages van meer dan 500 gevallen per 100.000 inwoners (één in Lauser en de andere in Gard).

Op de onderstaande kaart kunt u de infectiecijfers in uw eigen gemeentelijke gemeenschappen navigeren en controleren.

Hieronder ziet u de kaart van vorige week met een eerste verbetering.

READ  Natuurkundigen hebben voor het eerst licht op kwantumschaal gemanipuleerd