Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Indiase variant ontdekt in België bij studenten die door Parijs reizen

Studenten met het “Indiase” type coronavirus trokken door de stad Roissy.

De “Indiase” variant van het Coronavirus werd voor het eerst in België aangetroffen bij een groep studenten die deze maand via de Parijse luchthaven Roissy vanuit India arriveerde, vernamen we donderdag van een officiële bron in Brussel.

De diensten van Pedro Facon, die de titel draagt ​​van Belgische regeringscommissaris verantwoordelijk voor de gezondheidscrisis, bevestigden AFP-informatie van de media en Belgische experts.

Zet 20 leerlingen in quarantaine

In totaal testten 20 Indiase studenten positief op de nieuwe variant en werden in quarantaine geplaatst in de Vlaamse steden Aalst (11) en Leuven (9), waar ze half april aankwamen voor een verpleegopleiding.

Volgens een aantal experts kunnen ze het slachtoffer zijn van een “superverontreinigende stof”, misschien in hun groep, tijdens de busreis die hen van de regio Parijs naar België bracht.

“Deze studenten bevonden zich sinds hun aankomst in strikte isolatie. 20 van de 43 studenten zijn tot dusver besmet met het Indiase type”, schreef microbioloog Emmanuel Andre van de Katholieke Universiteit Leuven op Twitter.

Het ging op 12 april door Roissy

Viroloog Marc Van Ranst, een andere prominente Belgische expert op het gebied van de crisis, vertelde de Vlaamse Radio dat de groep op 12 april in Roissy was geland, en vijf dagen later kregen verschillende studenten symptomen van het virus.

Analyses uitgevoerd in het referentielaboratorium van de Universiteit van Leuven hebben het mogelijk gemaakt om de aanwezigheid van de Indiase variant vast te stellen, die al in het VK is vastgesteld en zorgwekkend is.

READ  Het snoepje waar je van houdt, kan dodelijke bacteriën verbergen