Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Costa Rica-coach verlengd tot 2026

Het contract van Luis Fernando Suarez, de Colombiaanse coach van Costa Rica, die het WK 2022 zal spelen, is verlengd tot het volgende WK, dat in 2026 in Noord-Amerika staat gepland.

“Ik ben trots en blij om hier met Luis Fernando (Suarez) te zijn om de verlenging van zijn contract aan te kondigen”, zei federatievoorzitter Rodolfo Villalobos maandag op een persconferentie.

Hij voegde eraan toe dat het contract van Suarez, 62, zal stijgen tot het niveau van Costa Rica’s deelname aan het WK in de Verenigde Staten, Mexico en Canada in 2026.

De Colombiaanse technicus zei dat hij hoopt op nog eens “vier” “productieve” jaren bij Costa Rica. Hij zei op de jonge duiven te willen wedden om zich nu voor te bereiden op de kwalificaties voor de Noord-Amerikaanse versie van 2026.

Suarez werd in juni 2021 aangesteld als hoofd van het “Ticos”-team. Met deze coach wist Costa Rica’s PSG-doelman Keylor Navas afgelopen juni het laatste ticket voor het WK 2022 te winnen door Nieuw-Zeeland met 1-0 in het spel te verslaan. -uitdoen. Zo speelt hij voor de derde keer op rij het WK.

Het beste WK-resultaat van Costa Rica was het verliezen van de kwartfinales op strafschoppen van Nederland (0-0 na verlenging) in 2014 in Brazilië.


zie ook – ‘Laten we de games wijd openen’: ontdek de ’trailer’ en het logo van de Olympische Spelen van 2024

READ  Tiger Woods keert volgende week terug naar competitie in Florida met zijn zoon