Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Corsair EX100U 2TB review: een ultrasnelle, ultrasnelle draagbare SSD

Als Corsair meerdere interne SSD’s in M. 2-formaat produceert, dan de fabrikant de spellen Het lanceerde ook een draagbaar model met de coole naam EX100U, verkrijgbaar in capaciteiten van 1, 2 en 4 TB (we testen hier de 2 TB-versie die te koop is voor de adviesprijs van € 215). De fabrikant maakt reclame voor USB 3.2 Gen 2×2-compatibiliteit en snelheden tot 1600 MB/s lezen en 1500 MB/s schrijven. Laten we eens kijken wat het werkelijk is…

Beoordeling van de redactie: 5 uit 5

communicatie

De EX100U is een van de kleinste externe SSD’s die we tot nu toe hebben getest. Met afmetingen van slechts 7,9 x 3,7 cm past hij zonder problemen in elke zak, vooral omdat hij slechts 22 gram weegt. We plaatsten hem naast de WD My Passport die al het model van compactheid was om een ​​idee te krijgen, en de EX100U werd een nieuwe industriestandaard.

Het ontwerp is erg basic. De grijs-zwarte behuizing is vrij sober, maar heeft het voordeel dat hij van aluminium is gemaakt, waardoor hij goed bestand is tegen schokken en beter warmte afvoert dan plastic. Bovendien wordt de SSD niet erg heet tijdens gebruik.

Helaas komt er geen USB-A-adapter aan de horizon

De USB-C-poort heeft een klepje om hem te beschermen tegen stof tijdens het vervoeren van de SSD. We vinden het echter jammer dat er geen USB-A-adapter in de doos zit, aangezien oudere computers niet altijd met een USB-C-poort worden geleverd.

Beoordeling van de redactie: 5 uit 5

prestatie

Zoals we in de inleiding zeiden, belooft Corsair snelheden van 1600 en 1500 MB/s, wat volkomen redelijke waarden zijn. Maar het komt zelden voor dat de marketing van fabrikanten de cijfers op dit gebied niet opblaast. Onze CrystalDiskMark heeft echter snelheden gemeten die beloften waarmaken en zelfs overtreffen! Bij lezen haalde de SSD 1.647 MB/s en bij schrijven 1.537 MB/s. De EX100U overtreft daarmee de uitstekende Transcend ESD380C en wordt ongeveer op het niveau van de WD Black P40 geplaatst.

READ  Getest - Google Chrome weegt op de autonomie van Apple's MacBook Pro 14 en 16

Het daadwerkelijk kopiëren van de bestanden is ook goed, zelfs als we duidelijk achterbleven bij de resultaten die onder CrystalDisk werden verkregen. We moeten ook onthouden dat als fabrikanten soms snelheden van bijna 2000 MB/s adverteren dankzij de nieuwe USB-C 3.2 2×2-standaard, dit alleen geldig is door twee datastromen tegelijk te lanceren en compatibele hardware te hebben (modern moederbord – zoals we gebruikten ROG Strix B650E-F voor deze test – of een PCIe-kaart). In dit geval konden we ongeveer 1300 MB/s halen door twee bestanden parallel te kopiëren, maar in werkelijkheid werden de “klassieke” overdrachten helaas afgetopt op 1250 MB/s, wat de huidige theoretische limiet is van de USB-standaard.

De EX100U haalde 924 MB/s lezen en 906 MB/s bij het kopiëren van een groot bestand, en vervolgens 850 MB/s lezen en 811 MB/s bij het kopiëren van meerdere afbeeldingsbestanden. Terwijl andere modellen sneller waren in het lezen van grote bestanden, is de EX100U tot nu toe de snelste in onze uitgebreide vergelijking, vooral omdat hij schrijfprestaties biedt die gelijkwaardig zijn aan die van lezen; Iets zeldzaams op de SSD’s die we testen.

Adverteren, uw inhoud gaat hieronder verder

advertentie

kracht punt

  • Zeer licht en compact.

  • Uitstekende stroomsnelheden.

  • aluminium koffer.

kwetsbaarheden

  • Er is geen USB-A-adapter.

  • In de praktijk is het lastig om boven de 1000 MB/s uit te komen.

Conclusie

universeel teken

Beoordeling van de redactie: 5 uit 5

Hoe werkt het beoordelen?

De EX100U van Corsair is ongetwijfeld een van de beste draagbare SSD’s die er zijn. Het biedt niet alleen een compact ontwerp dat gemakkelijk mee te nemen is, maar levert ook uitstekende schrijf- en leessnelheden. Kortom, alles wat je van een draagbare SSD mag verwachten; Het mist alleen een USB-A-adapter voor meer veelzijdigheid.

READ  NASA kondigt een ongekende ontdekking aan: een "superzwaar" zwart gat, het resultaat van de botsing van drie sterrenstelsels