Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Contact met de natuur is goed voor onze gezondheid (studie)

Contact met de natuur is goed voor onze gezondheid (studie)

Een studie gepubliceerd in het Journal of Occupational and Environmental Medicine laat zien dat dicht bij de natuur zijn angst, hoge bloeddruk en stress kalmeert.

Geniet van de uitstekende aard van gezondheid. Dit vermindert vanzelf SpanningBreng rust en comfort en dit maakt het mogelijk om verblijven in te kortenziekenhuis.

Verklein het risico op vroegtijdig overlijden door te genieten van de natuur

U hoeft geen uren door te brengen in een enorm bos, eenvoudig stadspark, meer, groene ruimte, jungle, minimaal 30 minuten is voldoende om te ontspannen. Door rustig te lopen (voorzichtig, zonder op je horloge te kijken) kun je vechtenzwaarlijvigheid, verlaagt je risico op vroegtijdig overlijden en geeft je vaker een positieve gemoedstoestand, blijkt uit de Finse studie. Door bijvoorbeeld drie tot vier keer per week in de natuur te wandelen, kan het gebruik van ontstekingsremmers met 36% worden verminderd. arteriële druk; en het gebruik van anxiolytica verminderen.

Loop rustig (zachtjes, zonder op je horloge te kijken)

Voor mensen met astma is wandelen in de natuur ook zeer gunstig omdat het de medicatie-inname met 26% vermindert. In Japan wordt ‘bosbaden’ (shinrin-yoku) of ‘sensuele ervaring’ al tientallen jaren beoefend. Drie dagen in het bos doorbrengen in plaats van in de stad stimuleert de aanmaak van kankercellen.

Onze cortisolspiegel (stresshormoon) daalt al na 20 minuten in het park

In de natuur zijn heeft vrijwel direct een ontspannend en kalmerend effect. Onze niveaus van cortisol (het stresshormoon) kelderen al na een periode van slechts 20 minuten in een stadspark, bos of in de buurt van een rivier. Een andere studie gepubliceerd in Environmental Science and Technology toonde aan dat slechts 5 minuten lichaamsbeweging in de natuur, in een park of in een groene ruimte al aanzienlijke voordelen voor de geestelijke gezondheid heeft.

READ  De verdwijning van dieren in verband met klimaatverandering zal twee keer zo hoog zijn als we dachten