Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Consumenten onvoldoende geïnformeerd over de status van producten, voorafschaduwing van fraudebestrijding

Consumenten onvoldoende geïnformeerd over de status van producten, voorafschaduwing van fraudebestrijding

Verkopers van refurbished smartphones of tablets voldoen niet altijd aan de regels voor consumenteninformatie, aldus de Algemene Administratie Mededinging, Consumentenzaken en Fraudepreventie (DGCCRF), die de zaak in 2020, 2021 en De resultaten zijn op maandag 7 maart gepubliceerd.

Het gebruik van de term “refurbished” betekent dat de functionaliteit van het apparaat is getest en dat het indien nodig is gerepareerd.legt DGCCRF uit, dat 84 online winkels en verkoopsites heeft onderzocht en afwijkingen heeft gevonden “min of meer belangrijk” In 62% van de geïnspecteerde installaties. Onder deze anomalieën zijn bijvoorbeeld: onvoldoende rechtvaardiging van de uitgevoerde inspecties en tests, waardoor het mogelijk is om een ​​onderscheid te maken tussen opgeknapte producten en eenvoudige tweedehands goederen.

27 bevelen en 26 waarschuwingen

Naast de informatie Precontractuele informatie over de status van consumentenelektronica en opgeknapte communicatieproducten Soms is het niet genoeg. Het consumentenrecht vereist van professionals dat zij de consument vóór de verkoop informatie verstrekken over de essentiële kenmerken van een goed, niet alleen korte informatie zoals “Heel goede staat” waar ” Uitstekende staat “.

Lees ook Acht vragen over het kopen van gerenoveerde smartphones

Het laatste hoogtepunt van deze enquête werd uitgevoerd Voornamelijk voor verkennende doeleinden : Informatie over wettelijke garantie is vaak onnauwkeurig, afwezig of soms misleidend, merkt de DGCCRF op. Zo bedraagt ​​de duur van de wettelijke conformiteitsgarantie twee jaar voor zowel gebruikte als nieuwe producten. “De verstrekte informatie leidt vaak tot verwarring tussen een wettelijke garantie, verplicht en gratis, en een commerciële garantie, waarvoor vaak wordt betaald.”verwijst naar het directoraat-generaal van de Samenwerkingsraad voor de Arabische Golfstaten, die na dit onderzoek zevenentwintig administratieve bevelen en zesentwintig waarschuwingen heeft uitgevaardigd.

READ  Indemnité inflatie van 100 euro : retraités, travailleurs frontaliers... qui doit la recevoir en février ?
Lees ook Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Smartphone: ons advies om de impact op het milieu te verminderen

De wereld met AFP