Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Computerfout Bank of Ireland: ik heb duizenden euro’s “gratis” uit een geldautomaat gehaald

Computerfout Bank of Ireland: ik heb duizenden euro’s “gratis” uit een geldautomaat gehaald

Sommigen vonden het een goede deal. Maar er zal geen wonder gebeuren!

Gratis geld! Dit is de droom waarvan klanten van de Bank of Ireland dinsdag dachten dat die zou uitkomen. Veel inwoners haastten zich naar geldautomaten om tot 1.000 euro op te nemen na een fout in de online aanvraag van de bank.

Het bericht ging meteen rond op sociale netwerken en mensen die het bedrag niet op hun rekening hadden staan, konden het geld opnemen. Maar daar houdt het wonder op… We zijn ons ervan bewust dat een technisch probleem sommige klanten in staat heeft gesteld geld op te nemen of over te maken buiten hun normale limieten. Melden bij de bank Iers onafhankelijk. Ik verontschuldigde me voor de fout. Er is geen twijfel over het maken van een geschenk voor dat alles! “Deze overboekingen en opnames worden vandaag toegepast op klantaccounts. We nodigen elke klant die door een roodstand op zijn rekening in financiële moeilijkheden komt, uit om contact met ons op te nemen.” Ze waarschuwt.

Lees ook:
‘Buitengewone situatie’: met een overschot van 65 miljard euro in 2025 weet Ierland zijn geld niet meer uit te geven

Door de fout in de online app konden mensen zonder geld op hun rekeningen tot € 500 overmaken naar een Revolut-rekening, en sommige Beweerde zelfs tot € 1000 te hebben opgenomen, maar de bank corrigeerde dat de dagelijkse opnamelimiet € 500 was. Zodra geld via de app naar een Revolut-rekening is overgemaakt, kan het bij elke geldautomaat worden opgenomen.

READ  China lijdt aan de sterkste krimp sinds 2020 en slaagt er niet in om uit de crisis te komen: Bevrijding

Er zijn op verschillende plaatsen bewakers geplaatst om te voorkomen dat er ontslagen vallen die verband houden met deze onverwachte fondsen. Ironisch genoeg heeft het land zojuist recordoverschotten verklaard 8 miljard euro in 2022 en 10 miljard euro in 2023.