Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Communicatie, GPS, elektrische systemen… We vertellen je alles over de aardmagnetische storm die dit weekend de aarde bereikt

Communicatie, GPS, elektrische systemen… We vertellen je alles over de aardmagnetische storm die dit weekend de aarde bereikt

De zonnevlam van donderdag veroorzaakte volgens NASA een krachtige geomagnetische storm die dit weekend de aarde zal bereiken.

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie lanceerde een Waarschuwing in afwachting van een grote aardmagnetische storm.

Een zonnevlam die op donderdag 28 oktober door NASA’s Space Weather Prediction Center werd gedetecteerd, veroorzaakte een coronale massale uitbarsting van de zon. Deze geomagnetische storm, in intensiteit geclassificeerd als G3 op een schaal van G1 tot G5, schoot van onze ster af met een snelheid van 973 km/u.

De CME die verband houdt met de zonnevlam van donderdag zal naar verwachting morgen de aarde bereiken. G3 (Strong) Geomagnetische Storm Watch is van kracht voor zaterdag en zondag, en kan aurora’s over het noordoosten, naar het hogere Midwesten, de staat Washington duwen. Rekening https://t.co/WeNidVVNv6 voor updates. pic.twitter.com/GOvR3a8AJX

– NOAA Ruimteweer (NWSSWPC) 29 oktober 2021

Zonnevlammen veroorzaken sterke straling. Hoewel schadelijke straling van een vulkaanuitbarsting niet door de atmosfeer van de aarde kan reizen om mensen op aarde fysiek te beïnvloeden wanneer deze ernstig genoeg is, kan het de atmosfeer verstoren in de laag waar GPS-signalen en communicatie worden verzonden.

elektrische gevolgen

Het fenomeen dat naar verwachting de planeet op 30 en 31 oktober zal treffen, kan dus verschillende gevolgen hebben. Spanningsproblemen kunnen optreden in elektrische systemen, terwijl sommige elektronische beveiligingssystemen valse alarmen kunnen genereren. Satellietnavigatie kan ook worden beïnvloed en periodieke storingen ervaren.

Een ander mogelijk gevolg, dat minder problematisch is, is dat de aurora borealis kan voorkomen op breedtegraden van bijna 50 graden.

READ  Ontdek de krachtige geïntegreerde zonnegenerator!