Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Collectieve rechtszaken om de gouverneur te “verwijderen”

De provincie Pointe-à-Peter hekelde vrijdag de oproep van een lokale groep voor een “deportatie” van een gouverneur GuadeloupeEn
Alexandre Rochatdie hem ervan beschuldigt de gezondheidscrisis verkeerd te beheren.

De provincie, die de vergadering van vrijdag met deze vereniging heeft geannuleerd, geeft aan dat het de “bijzonder beledigende en ongepaste verklaringen” heeft gemeld aan het kantoor van de procureur-generaal, die ook gericht is op de directeur van de Regionale Gezondheidsdienst (ARS), Valerie Dinnox en Academiedecaan Kristen Gangloff Ziegler. Deze bijeenkomst werd aangekondigd na het isolement van de leden van deze vereniging, Mont Guadeloupe, in een veilige omgeving van de luchthaven van Pointe-a-Pitre op dinsdag.

In het licht van een gezondheidssituatie die door Covid-19 “gevaarlijk” blijft, heeft de regering besloten om:Stuur een melding naar 13 september Begin van het schooljaar in West-Indië. Guadeloupe is bijzonder zwaar getroffen door Covid met een incidentie van 1.822 gevallen per 100.000 inwoners waargenomen op 20 augustus.

Gebroken onderhandelingen

“Verwijzend, vrijwillig en met het volle bewustzijn, naar de donkerste uren van onze geschiedenis, bevestigden de leden van deze vereniging hun wens om elke mogelijkheid van vreedzame uitwisselingen af ​​te wijzen”, fronste de provincie in een persbericht dat vrijdag werd gepubliceerd.

De gemeenschap van Mont Guadeloupe, die alom aanwezig is op sociale media, hekelt het beheer van de gezondheidscrisis door de autoriteiten en luistert ernaar met klappen zoals de bezetting van de luchthaven. Het gouvernement zei dat deze uitspraken over de deportatie van de gouverneur “kunnen zijn gedaan tijdens de onderhandelingen die volgden op deze illegale bezetting” van de luchthaven.

READ  Letland en Litouwen ondernemen actie tegen instroom migranten uit Wit-Rusland

AFP is er niet in geslaagd om lid te worden van de vereniging.