Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

CNews heeft Arcom boetes opgelegd variërend van 60.000 tot 20.000 euro wegens “niet-nakoming” van zijn verplichtingen.

CNews heeft Arcom boetes opgelegd variërend van 60.000 tot 20.000 euro wegens “niet-nakoming” van zijn verplichtingen.

De Audiovisuele en Digitale Communicatie Regulatory Authority (ARCOM) maakte op woensdag 10 juli bekend dat zij sancties heeft opgelegd aan de nieuwszender CNews. Er werden hem boetes opgelegd van respectievelijk 60.000 euro en 20.000 euro “Mislukkingen” van zijn verplichtingen, vooral in de context van het debat over de immigratiewet, waarin de gasten hun aankondiging deden “Immigratie doodt”Zonder reactie van gastheer Anthony Favalli.

Lees ook | Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees Parlementsverkiezingen 2024: Bolloré-media voerden tot het einde campagne

“Uit het kijkersrapport van het programma ‘La Matinale Week-End’, uitgezonden op 10 december 2023, blijkt dat in de context van een discussie gewijd aan het wetsvoorstel ‘Immigratie’, en vervolgens een serie gerelateerd aan de Nationale Rally, twee gasten verklaarden “Immigratie doodt”, zonder enige reactie van de gastheer of andere mensen op de setschreef het voorbeeld in zijn besluit. Het gebruik door twee gasten van de term ‘immigratie doodt’ vertegenwoordigt waarschijnlijk mensen van immigrantenoorsprong als geheel als een fatale risicofactor. Een dergelijk stigma reduceert migranten tot de status van gevaarlijke mensen (…)Zal waarschijnlijk aanzetten tot haat jegens hen vanwege hun ras, nationaliteit of etnische afkomst en discriminerend gedrag jegens hen aanmoedigen vanwege hun ras, nationaliteit of etnische afkomst. »

De andere reeks in kwestie betreft het informatieprogramma ‘Punchline Eté’, dat meldt dat juli 2023 de warmste maand ooit was. Tijdens deze reeks stelt één spreker de menselijke impact op de opwarming van de aarde ter discussie, door met name te verklaren: “De opwarming van de aarde veroorzaakt door menselijke activiteit is een leugen, een fraude, en op een gegeven moment zullen we de zaken wetenschappelijk in perspectief moeten plaatsen.”

Het besluit van Arcom werd woensdag 10 juli verwelkomd door de QuotaClimat Association, Wie heeft hem gegrepen De toezichthoudende instantie in 2023 met betrekking tot deze volgorde. “Dit vertegenwoordigt het verschil tussen desinformatie en de vrijheid van meningsuiting.”Volgens schattingen van Eva Morel, medevoorzitter van de vereniging, met wereld. Ze verheugt zich in mij “Arcom’s proactieve aanpak om de kwaliteit van milieu-informatie te beschermen”.

De CNews-sessie staat gepland voor 15 juli

Deze sancties vinden plaats in de delicate context van CNews, waar Arcom regelmatig kritiek op heeft, terwijl de frequentie ervan, net als die van veertien andere kanalen op digitale terrestrische televisie (TNT), opnieuw wordt opgestart voor 2025. Van maandag tot 17 juli 20 opnieuw gelanceerd – Vier kandidaten worden door Arcom getest om een ​​van de 15 kanalen gelanceerd te krijgen, dit zijn ofwel reeds bestaande kanalen (BFM-TV, LCI, W9, enz.), ofwel nieuwe kandidaten (RéelsTV, project Tsjechische miljardair Daniil Kretinski). , West-Franse televisie, enz.).

READ  Joey en Jed Hallyday op vakantie in St. Barth met een ander meisje Foto prop
Lees ook | Vind alle Arcom-sancties tegen C8 en CNews

De rapporteur van het parlementaire onderzoek naar TNT-frequenties, Aurélien Santoul (La France insoumise), schreef dit voorjaar in een rapport dat “Ik begrijp niet dat de uitzendlicenties voor CNews- en C8-kanalen in hun huidige staat kunnen worden verlengd.”. Tweemaal, in mei en vervolgens in juni, haalde CNews BFM-TV in als leider van 24-uursnieuwskanalen (in marktaandeel), iets dat nog nooit eerder was gebeurd. Maandag vindt de hoorzitting plaats voor de zender, eigendom van de conservatieve miljardair Vincent Bolloré.

Lees ook | Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees Hoe slaagde CNews erin BFM-TV in te halen?

C8, een zender van de Canal+-groep, heeft de afgelopen jaren boetes gekregen van in totaal meer dan 7,5 miljoen euro vanwege de controverse die is aangewakkerd door de controversiële ster en presentator Cyril Hanouna. Arcom, dat de bevoegdheid heeft om bij ernstige schendingen van zijn verplichtingen zijn frequentie van de zender te halen, neemt zijn toevlucht tot… “Veel te genereus” In deze “Opperste straf”merkte het hoofd van de audiovisuele regelgevende instantie, Roque Olivier Meister, in februari op.

De wereld met Agence France-Presse

Hergebruik deze inhoud