Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Christoph Galtier over Hugo Ekitike: “Ik heb lang met hem gesproken”

Hugo Eketek, deze zomer aangeworven door PSG, worstelt om zijn plek te vinden bij de Franse kampioenen. Na een seizoen waarin hij 11 doelpunten maakte in 27 wedstrijden in Reims, speelde de 20-jarige spits slechts 149 minuten voor PSG en scoorde hij geen goals of assists. In antwoord op een vraag op een persconferentie op vrijdag, zei de coach van de club, Christoph Galtier, hoe hij omging met de kwestie van hoop: Ik had vorige week een lange discussie met Hugo, en hij kon duidelijk niet tevreden zijn met de korte speeltijd (149 minuten). Ik vertelde hem dat ik een deel van de verantwoordelijkheid draag, maar hij draagt ​​ook een deel van de verantwoordelijkheid. »

Onder het succesvolle trio Mbappe-Neymar-Messi moet Eketek volgens de coach eerst zijn investering in coaching een boost geven: “Als je het aanvallende trio hebt dat we bij PSG hebben, kost het veel investeringen, flexibiliteit, om niet los te laten. Als je op een van de drie plaatsen speelt, is er noodzakelijkerwijs een vergelijking. Hij was een paar keer teleurgesteld om niet begin bepaalde wedstrijden. Hij was teleurgesteld. Amal, ik heb hem de redenen voor mijn keuzes gegeven. Hij is duidelijk een getalenteerde speler en hij moet zijn gebrek aan speeltijd op de training goedmaken. We hebben ook vastgesteld dat hij meer werkt, meer intensiteit inzetten om meer op te vallen wanneer hij binnenkomt.. »

Paris Saint-Germain ontvangt Troyes zaterdag om 17.00 uur als onderdeel van de dertiende speeldag van de Franse Liga.