Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Chinese studie belicht de omvang van de virale belasting in een vroeg stadium van delta-variabele infectie – biomedische feiten

Californië woensdag © Flickr

Een grote studie beschrijft de eerste keten van delta-variabele transmissie van SARS-CoV-2 in China. Deze dateert van 21 mei 2021. In Guangzhou (provincie Guangdong) werden in totaal 167 infecties gedetecteerd en vervolgens gekoppeld aan de indicatorstatus uit epidemiologische of genetische gegevens.. Chinese onderzoekers onthulden dat de virale belasting geassocieerd met deltavariant-infecties ongeveer duizend keer hoger was dan die gezien met de virale stammen (19a, 19b) die circuleerden tijdens de eerste epidemie van 2020.

Nadat de indicatorstatus was gedetecteerd, werden inwoners van Guangzhou getest. Tussen 26 mei en 8 juni 2021 zijn ongeveer dertig miljoen PCR-tests uitgevoerd. Contacttracering werd uitgevoerd met quarantaine/isolatie van positieve gevallen.

Onderzoekers van het Guangzhou Center for Disease Control and Prevention analyseerden gegevens van degenen die in quarantaine waren geplaatst en vergeleken met de gegevens die werden waargenomen tijdens de uitbraak van 2020, veroorzaakt door de historische stammen 19A en 19B.

Epidemiologisch hebben onderzoekers een duidelijk verschil in infectie waargenomen als gevolg van de historische Wuhan-stam en andere zorgwekkende variabelen. Ze zagen een verkorting van de gemiddelde tijd tussen twee infecties in een transmissieketen, dat wil zeggen, de tijd die een pas geïnfecteerde persoon nodig heeft om een ​​andere te besmetten. Hoe korter deze periode (het sequentiële interval genoemd), hoe sneller de dynamiek van de epidemie.

Nadat het geval was bevestigd, werd een epidemiologisch onderzoek uitgevoerd. Contactpersonen werden geïdentificeerd door ondervraging, CCTV-beelden of tracking via mobiele telefoontoepassingen. Zo werden deze contacten onmiddellijk opgespoord en geïsoleerd. Deze geïsoleerde mensen werden vervolgens dagelijks getest op PCR, waardoor de onderzoekers het interval tussen blootstelling aan het virus en de eerste detectie van virale lading in de PCR-test konden bepalen. Ten slotte werd genomische sequencing uitgevoerd van RNA geëxtraheerd uit orofaryngeale monsters.

READ  Coronavirus-patches binnenkort beschikbaar?

Geplaatst op 7 juli op de website virological.org, dan als voorontwerp op 12 juli op de site medRxiv, toonden de resultaten aan dat deze periode, die zes dagen bedroeg (piek op 5,6 dagen) tijdens de epidemie van 2020, slechts vier dagen is (piek op 3,7 dagen) in 2021. Deze parameter is cruciaal voor de meting omdat het een zeer vroeg risico aangeeft van overdracht van het virus. Met het oog op deze elementen hebben de lokale gezondheidsautoriteiten mensen die Guangzhou willen verlaten, per vliegtuig, trein of bus, verplicht om een ​​negatieve PCR-test in te dienen die niet langer dan 72 uur maar minder dan 48 uur is.

Virale belasting is 1260 keer hoger dan historische stammen

Yan Li, Jun Yuan, Jianfeng He, Jing Lu en hun collega’s beoordeelden het niveau van virale ladingen tijdens de eerste positieve PCR-test. Ze onthulden dat de virale lading 1260 keer hoger was dan die geregistreerd tijdens infectie met de historische stammen 19A en 19B op de dag dat SARS-CoV-2 voor het eerst werd gedetecteerd.*.

Deze resultaten waren het gevolg van het feit dat meer dan 80% van de orofaryngeale monsters genomen van patiënten met delta-type infectie meer dan 6 x 105 Virale RNA-transcripten/ml. Slechts 19% van de monsters van proefpersonen die besmet waren met de historische stammen 19a of 19b bevatten zo’n hoge virale lading. Deze resultaten geven daarom aan dat de delta-variant besmettelijker lijkt te zijn tijdens het vroege stadium van virale infectie.

Gelijkaardige gegevens zijn onlangs gepubliceerd die wijzen op een hogere virale belasting in de delta-variant dan in referentievirussen. Vooral Britse onderzoekers (Cambridge) vergeleken de hoeveelheden intracellulair viraal RNA van de delta-variant met die waargenomen tijdens infectie met de alfa-variant. Let op het grote voordeel van Delta-iteratie ten opzichte van Alpha**.

READ  Lichaamsbeweging is effectief, maar welke?

In het licht van al deze resultaten lijkt het erop dat de delta-variabele is “zeer waarschijnlijk” In staat om zich sneller te vermenigvuldigen en besmettelijker te zijn in het vroege stadium van infectie. “De grotere besmetting van infecties als gevolg van de delta-variant tijdens de presymptomatische fase onderstreept de noodzaak van quarantaine van verdachte gevallen of gevallen van nauw contact voordat symptomen optreden of onderzoek door PCR” Onderstreep de auteurs van het artikel.

Met behulp van genetische sequentiegegevens evalueerden Chinese onderzoekers Diversiteit binnen de host die het naast elkaar bestaan ​​in hetzelfde individu, samen met het dominante virus, weerspiegelt van genetisch verschillende virussen die minderheidsvarianten worden genoemd. Dit werd gezocht bij 126 geïnfecteerde patiënten tijdens de 26-daagse uitbraak.

Het lijkt erop dat alle sequenties genetisch gerelateerd waren aan de indexstatus. Zo konden ze worden gegroepeerd in één groep. Vergeleken met de genomische sequenties van de indexcase, verschilden 126 gevallen van elkaar door één nucleotidesubstitutie (vervanging van de ene ‘letter’ door een andere) op 31 verschillende locaties in het virale genoom.

De verkregen resultaten laten zien dat de minderheidsvariabelen (iSNV, naar intrahost varianten van één nucleotide) verscheen snel, op lage niveaus, tijdens deze uitbraak. Vier mutaties (van de 31 geïdentificeerd) zijn vastgesteld in de pool van virussen die tijdens deze pandemie circuleren. Overdracht van deze minderheidsvarianten van de ene getroffen persoon naar de andere is waargenomen. Het is ook meerdere keren waargenomen tussen de donor en verschillende ontvangers. In een dergelijke situatie bestaat de mogelijkheid van overdracht van een virus dat zeer overdraagbaar is of immuun kan ontsnappen, met het risico dat deze varianten permanent worden wanneer het virus zich snel kan verspreiden en de epidemie niet onder controle is.

READ  Een veel voorkomende maar niet-herkende aandoening die leidt tot diabetes bij vrouwen

Marc Gozlan (Volg mij TwitterEn de Facebook sociale netwerksiteEn de LinkedIn)

* In 2020 waren CT’s 34,31 tijdens de eerste positieve PCR-test in een studie van 62 gevallen, CT’s waren 24 in 2021 (63 gevallenstudie). Onthoud dat CT (cyclusdrempel) Het is het aantal amplificatiecycli om de detectiedrempel te bereiken tijdens de PCR. Hoe lager de CT-waarde, hoe meer virussen er in het geanalyseerde monster aanwezig zijn.

** Vergeleken met de alfa-variant-infectie, was het aantal virale RNA-kopieën in cellen na 24 uur verhoogd met ~ 1 log bij infectie met de delta-variant. Deze experimenten werden uitgevoerd op Vero-cellen die waren geïncubeerd met het kweekmedium van geïnfecteerde ademhalingscellen (organellen).

Om meer te weten te komen:

Li B, Ding A, Li K, et al. Virale infectie en overdracht in een grote, goed opgespoorde uitbraak veroorzaakt door de Delta SARS-CoV-2-variant. Virologisch.com. 7 juli 2021.

Chang, M et al. Transmissiedynamiek van het COVID-19 Delta Variant B.1.617.2-virus – Provincie Guangdong, China, mei – juni 2021. China CDC Wkly. 2021. 3, 584-586.

Lezen Ook : Covid-19: Hoe zit het met de productie en overdracht van varianten bij een geïnfecteerde persoon?