Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

China wil een ‘ultrawijd’ orbitaal ruimtevaartuig bouwen

volgens Zuid-Chinese ochtendkrantDit schip wordt zo groot, het gaat kilometers maken! China’s National Natural Science Foundation heeft wetenschappers in het land gevraagd na te denken over de beste manier om zo’n ruimtevaartuig in een baan om de aarde te brengen. Dit project, dat door de Foundation met $ 2,3 miljoen werd gefinancierd, heeft tot doel de verkenning van de ruimte in het land en het toekomstige gebruik van ruimtebronnen te vergemakkelijken.

Deze ontwerpfase zal naar verwachting minimaal vijf jaar duren, gedurende welke tijd de onderzoekers verantwoordelijk zijn voor het verminderen van het gewicht van het ruimtevaartuig om het aantal lanceringen en bouwkosten te verminderen. De machine zou al zo formidabel zijn dat hij natuurlijk niet in één keer gelanceerd kon worden. Het is ook een kwestie van ervoor te zorgen dat de constructies kunnen worden gecontroleerd om positiedoorbuiging, vervorming en trillingen tijdens het assemblageproces van de verschillende eenheden te verminderen.

Het is dus een ambitieuze nieuwe stap voor China, wiens ruimteprogramma de afgelopen jaren enorme vooruitgang heeft geboekt: nadat het het eerste land was dat een ruimtevaartuig landde. Aan de andere kant van de maan In januari 2019 (Chang’e Probe 4), in december 2020 werd het het derde land om maanmonsters terug te geven Op aarde (via de Chang’e 5-sonde), toen onlangs Zijn rover Zhurong is succesvol geland Op Mars, slechts drie maanden na NASA.

Een project dicht bij sciencefiction

Met een enorm ruimtevaartuig in een baan om de aarde, zal China een platform hebben waarmee het meer tijd in de ruimte kan doorbrengen. ” [Un tel vaisseau spatial] Is een belangrijke strategische ruimtevaartuitrusting voor toekomstig gebruik van ruimtebronnen, verkenning van de mysteries van het universum en langdurig onderhoud in een baan om de aarde »», lezen we in de presentatie van het project gepubliceerd door de Stichting. Wetenschappers die bij het project betrokken zijn, moeten nu een manier vinden om de massa van het vaartuig te verminderen en er tegelijkertijd voor te zorgen dat het bestand is tegen het in een baan om de aarde brengen.

READ  Een testvlucht van de onbemande Starliner-ruimtecapsule naar het internationale ruimtestation is vertraagd

Dit ambitieuze project, dat sciencefiction benadert, komt op een moment dat China al aan het bouwen is Zijn eigen ruimtestationTiangong gedoopt. Dit modulaire station, ook geassembleerd in een baan om de aarde, is lang niet zo indrukwekkend als het geadverteerde ruimtevaartuig – de uiteindelijke massa zal naar verwachting ongeveer 100 ton zijn, of ongeveer een kwart van het internationale ruimtestation (dat 420 ton weegt). De bouw is naar verwachting volgend jaar klaar.

Maar een “zeer groot” ruimtevaartuig in een baan om de aarde brengen, is een moeilijkere uitdaging. Ter vergelijking: het internationale ruimtestation meet 109 meter van begin tot eind, wat ongeveer de totale lengte van een voetbalveld is, en biedt 388 kubieke meter leefruimte; niet minder dan 42 verzamelreizen (37 op de Amerikaanse Space Shuttle en vijf op Russische raketten) waren nodig om grote eenheden en andere delen van het station te leveren.

Een nieuwe superkrachtige motor wordt getest

De eerste module van het Chinese ruimtestation werd in april in een baan om de aarde gebracht via een zware lanceerinrichting van Long March 5; Deze laatste is in staat een lading van 25 ton in een lage baan om de aarde te brengen. Maar China werkt aan een nieuwe motor, met een stuwkracht van 500 ton, die speciaal is ontworpen voor zijn nieuwe generatie Long March 9-raketten, en de eerste vlucht is gepland voor 2030.

Motor eerste tests Het maakte eerder dit jaar een van de krachtigste motoren op vloeibare brandstof ter wereld. Uitgerust met deze motor, zouden de Long March 9-raketten in staat moeten zijn tot 140 ton in een lage baan om de aarde te brengen. Deze raketwerpers zullen ongetwijfeld worden gebruikt om de verschillende modules van het gigantische Chinese ruimtevaartuig in een baan om de aarde te brengen als het project het daglicht ziet.

READ  Doolhof 1 mei 2021 bij de dierenoversteekplaats, hoe doe je dat? - Brick Flip
De Long March 7-draagraket (hier afgebeeld) en het vrachtschip Tianzhou-3 zijn aangekomen op de lanceerplaats van Wenchang en worden voorbereid voor de missie van volgende maand. © South China Morning Post

Tegelijkertijd bereidt China zich voor om een ​​vrachtschip naar Tiangong te sturen om daar verschillende voorraden te brengen. Het ruimtevaartuig Tianzhou-3 en zijn draagraket (lange 7 maart) arriveerden vorige week op de lanceerbasis; De lancering staat gepland voor half september. Binnenkort, in oktober, zal Shenzhou-13 drie astronauten naar het station brengen en terugkeren met de huidige bemanning, die het gebouw sinds juni bezet. Dit zijn pas de derde en vierde van de 11 geplande missies om de bouw van het ruimtestation te voltooien; Volgend jaar zullen er naar verwachting nog twee units worden gelanceerd.