Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

China belooft anonimiteit om adoptie van digitale yuan te stimuleren

“Om de acceptatie van de digitale yuan te vergroten, belooft China anonimiteit”, aldus de koppen van deze brief van Reuters, gepubliceerd door Investing.com.

Een hoge functionaris van de Chinese centrale bank, Mo Changchun, zei dat het land de privacy van gebruikers van digitale yuan zal respecteren en hun persoonlijke informatie zal beschermen. Volgens Changchun heeft de digitale yuan een beperkte anonimiteit die redelijke anonieme transacties mogelijk maakt.”.

Zoals alle Chinese burgers waardeer je waarschijnlijk de dialectiek van de “beperkte anonimiteitsfunctie die redelijke anonieme transacties mogelijk maakt”. Ik lach er nog steeds om omdat het Orwells Newpeak 1984-boek verdient.

Voor Mu Changchun, het gebruik van de digitale yuan “Voorkomt en bestrijdt illegale activiteiten, waaronder het witwassen van geld, terrorismefinanciering en belastingontduiking. Met bankbiljetten en munten kan goud worden gekocht en vreemde valuta worden gewisseld, hetzelfde geldt voor de Chinese elektronische yuan.”

In de Verenigde Staten hebben 3 leden van de Amerikaanse Senaat een wetsvoorstel ingediend om e-CNY in Amerikaanse winkels te verbieden, niets meer en niets minder, om de privacy echt te beschermen! Soms moet je jezelf nog steeds beperken als je leest wat je leest… we hebben gelijk als we denken wat we denken!

De Bank of China zal erin moeten slagen om vertrouwen te geven in haar digitale yuan, net zoals we kunnen vertrouwen op contant geld en de beschikbaarheid ervan.

Terwijl ik deze regels schrijf, maakt China een grote bankencrisis door met massale protesten, accountverboden en “stakingen” van terugbetalingen door klanten die weigeren te betalen. Kortom, de situatie is complex en geld, digitaal of fysiek, draait in de eerste plaats om vertrouwen.

READ  De Europese Centrale Bank deelt Europese landen in in 3 groepen om "fragmentatie" te voorkomen! Uitleg

Charles Sannat

“Dit is een ‘informatief’ artikel, d.w.z. geheel of gedeeltelijk vrij van reproductie, op voorwaarde dat deze paragraaf daarna wordt gereproduceerd. Insolentiae.com is de site waar Charles Sanat zich dagelijks uitdrukt en een ruwe en meedogenloze analyse van economisch nieuws geeft. Dank u voor het bezoeken van mijn site. U kunt zich aanmelden voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief op www.insolentiae.com. »

bron Investing.com hier