Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Chemici zeggen dat ze hebben ontdekt hoe ze het waterstofproductieproces (veel) kunnen vereenvoudigen.

Chemici zeggen dat ze hebben ontdekt hoe ze het waterstofproductieproces (veel) kunnen vereenvoudigen.

Revolutionaire oplossing? Duitse scheikundigen, verbonden aan de Universiteit van Münster, zeggen dat ze een methode van fotokatalyse hebben ontdekt – fotokatalyse is de versnelling van een lichtreactie in de aanwezigheid van een katalysator – om de productie van waterstof te vereenvoudigen.

Deze studie werd gepubliceerd in het tijdschrift natuurHij vertelt ons dat dit nieuwe proces verband houdt met ‘het verdelen van water’. volgens interessant engineeringdie de conclusies op 7 september ontdekte, zeggen dat dergelijke gegevens de weg zouden kunnen openen naar nieuw onderzoek in de chemie.

⋙ Apparatuurfabrikant Mahle beweert de ‘perfecte’ elektromotor te hebben gecreëerd door twee innovaties te combineren

Een opmerkelijk effectieve aanpak

De splitsing van water (een chemische reactie die het mogelijk maakt deze hulpbron op te splitsen in de primaire componenten waterstof en zuurstof) is lange tijd van belang geweest voor de wetenschappelijke gemeenschap.

Op zijn beurt gebruikt fotokatalyse de kracht van licht om chemische reacties te stimuleren, merkt het online magazine op.

De nieuwe methode ontwikkeld door onderzoekers omvat TrifosfineHet is een type organofosfine dat veel industriële toepassingen kent, vooral als warmte- en lichtstabilisatoren. hier, Trifosfine Het speelt een belangrijke rol bij het vereenvoudigen van de waterstofproductie.

Op de foto’s, op de foto’s Een fotowedstrijd zet water in de kijker

⋙ Wie is de navigator Vasco da Gama?

Wat onderscheidt deze waterscheidingsmethode concreet van eerdere methoden? Volgens deskundigen komt dit door de opmerkelijke efficiëntie bij de productie van waterstof. in De “groene” versie.Deze hulpbron wordt beschouwd als een veelbelovende energieoplossing en is betrokken bij de vorming van veel belangrijke verbindingen.

READ  Het lot van kankerpatiënten die te maken krijgen met ongelijke toegang tot zorg

Als het gaat om het splitsen van water, is de uitdaging groot omdat het voor fabrikanten en wetenschappers moeilijk is om waterstof- en zuurstofatomen te scheiden. Daarom is vaak een katalysator nodig, een stof die de snelheid van een chemische reactie verhoogt; Dit vergemakkelijkt het chemische proces.

>>> Rugby World Cup: van Venezuela tot Nieuw-Zeeland, ovale cultuur over de hele wereld

Binnenkort grote vooruitgang?

Dit team van wetenschappers, onder leiding van professor Armido Studer, was in staat een fotokatalytisch proces te ontwerpen om water te activeren. Deze benadering wijkt af van het gebruik van overgangsmetaalcomplexen, die vaak worden gebruikt om dergelijke reacties te veroorzaken.

In plaats van de voorkeur te geven aan dit traditionele proces, gebruikten wetenschappers… Trifosfine. Volgens dit proces zal de overdracht van waterstofatomen naar radicale kationen worden vergemakkelijkt. De term “kation” verwijst naar groepen atomen die een positieve elektrische lading vertonen, terwijl de term “radicaal” verwijst naar groepen atomen die in staat zijn een ander molecuul met een andere structuur te vormen.

⋙ Onderzoekers zeggen dat ze de sleutel hebben ontdekt voor het opslaan van schone energie in een moleculaire oplossing

Concreet zou een dergelijke chemische reactie het mogelijk maken dat water gemakkelijk wordt geactiveerd (vandaar de extreme ondertiteling). Zodra de waterstofatomen zijn geïsoleerd, kunnen onderzoekers ze manipuleren.

Tot slot legde professor Armido Studer uit dat dit nieuwe systeem werd gepresenteerd “Een ideaal platform voor het bestuderen van slecht bestudeerde chemische processen waarbij het waterstofatoom als reactant wordt gebruikt in het productieproces.”.

Zo’n prestatie vertegenwoordigt vele belangen. Het zou bijvoorbeeld kunnen leiden tot aanzienlijke vooruitgang op het gebied van materiaalkunde, farmaceutisch onderzoek of zelfs de landbouw.

READ  Wie kan worden gevaccineerd? -Bewerken

Over hetzelfde onderwerp:

>>> Onderzoekers zeggen dat ze de sleutel hebben ontdekt voor het opslaan van schone energie in een moleculaire oplossing
>>> Hoe werkt energie uit waterstof?
>>> Met een zeer goedkope oplossing zou waterstof in grote hoeveelheden kunnen worden opgeslagen