Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Chandrayaan-3 sprong naar de maan: waarom?

Chandrayaan-3 sprong naar de maan: waarom?

Voordat India zijn Chandrayaan-3-missie in de maannacht liet zinken, bereikte India nog een laatste mijlpaal. De Vikram-lander sprong tijdelijk naar de maan. wat doen?

Twee weken na aankomst op de maan valt de Chandrayaan-3-missie in slaap. De instrumenten van India, die sinds 23 augustus 2023 zeer succesvol zijn in hun maanactiviteiten, betreden de maannacht en kunnen daarom niet langer opereren. Maar voordat hij in die lange slaap verzonk, voerde de Vikram-lander een verbazingwekkende manoeuvre uit: een soort “sprong” op het maanoppervlak.

Op commando vuurde het vliegtuig de motoren af, klom zoals gepland ongeveer 40 cm en landde veilig op een afstand van 30-40 cm. », zei ISROIndiase ruimtevaartorganisatie op 4 september. De manoeuvre was succesvol. ” Alle besturingssystemen zijn nominaal en intact ISRO voegt hieraan toe: De instrumenten van de lander, evenals de oprit (die werd gebruikt om de Bragyan-rover in te zetten) werden opgeslagen en vervolgens opnieuw ingezet.

Vikram op de maan vóór de ‘sprong’. // bron : ISRO

En in de korte video die door de ruimtevaartorganisatie wordt gedeeld, kunnen we de beelden zien die Vikram tijdens de manoeuvre heeft gemaakt. De beelden helpen begrijpen dat de lander tijdens deze zeer korte vlucht zijwaarts bewoog.

De versie is verbeterd abonnee Geschreven door Simon Schmaus, ontwerpstudent aan de Hogeschool van München.

READ  Voor Masahiro Sakurai, Super Smash Bros. Ultimate heeft zijn definitieve vorm bereikt

Levensgrote test op de maan van Chandrayaan-3

Maar waarom besloot de Indian Space Agency op te stijgen en vervolgens de maanlander te landen? Alle aandacht gaat uit naar de toekomst van de ruimteverkenning op de maan: het is een kwestie van het voorbereiden van toekomstige monsterretouren, zelfs bemande missies. Deze “sprong” dient als een levensgrote test.

Als de mensheid in de toekomst maanmonsters wil retourneren of mensen op het maanoppervlak wil laten landen, zal het nodig zijn om ze daar vandaan te kunnen halen door middel van een lancering. Het hebben van Vikram op de maan was dus een goede gelegenheid voor ISRO om te testen hoe het is om op te stijgen. In het geval van een toekomstige Indiase missie om een ​​monster van de maan terug te sturen? misschien.

READ  MUM, de nieuwe oorlogsmachine van Google - nieuws en SEO

Met de Chandrayaan-3-missie heeft India successen geboekt. Niet alleen slaagde het land erin om nabij de zuidpool van de maan te landen, maar het Bragyaanse ruimtevaartuig deed ook een ongekende ontdekking op de maan. En in slechts twee weken heeft Chandrayaan-3 bewezen dat India, na de Verenigde Staten, de voormalige Sovjet-Unie en China, ook in staat is de maan te verkennen.


deelname aan Numerama op Google Nieuws Zo mis je geen enkele informatie!