Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

CGT bij de raffinaderij van TotalEnergies in Gonfreville heeft zijn staking beëindigd

CGT maakte op woensdag 2 november bekend dat het een einde heeft gemaakt aan de stakingsbeweging die meer dan een maand geleden, op 27 september, begon in de TotalEnergies-raffinaderij in Gonfreville-l’Orcher (Seine-Maritime), nabij Le Havre. De staking werd maandag afgeblazen nadat er een overeenkomst was gesloten tussen het management en de vakbond, vertelde CGT-secretaris-generaal Alexis Antonioli aan de site en bevestigde dat info van Parijs Normandië. Het management van TotalEnergies heeft dit ook bevestigd ‘ staking [était] prestatie “.

De algemene vergadering die woensdag om 13.00 uur was gepland, is geannuleerd. De vakbond zei woensdag- of donderdagavond met een verklaring te komen. Terwijl de beweging op maandag tijdens de 5 uur-ploeg werd vernieuwd, “De onderhandelingsbijeenkomst maakte het mogelijk om tot overeenstemming te komen”identificeert een bron dicht bij het bestand.

Lees ook: Kaart van brandstoftekorten en prijzen in realtime bij alle tankstations in Frankrijk

En de staking gaat alleen door op de Faizin-website

Herstel van raffinaderijfaciliteiten in Normandië “lijken”maar zij “Het duurt ongeveer twee weken.”Zegt dezelfde bron. “Brandstofleveringen, uit de grote voorraden die op de site beschikbaar zijn, kunnen snel opnieuw worden gelanceerd.” In Gonfreville wordt jaarlijks ongeveer 12 miljoen ton ruwe olie geraffineerd, of 12% van de raffinagecapaciteit van Frankrijk, volgens TotalEnergies.

Gonfreville-l’Orcher met Depot Feyzin (Rhône) was een van de laatste twee locaties van Total om op 27 oktober te stemmen om de beweging voort te zetten. De stakingsbeweging van de Normandische raffinaderijarbeiders begon op 27 september, op verzoek van CGT TotalEnergies. CGT claimde een verhoging van 10%, maar ondertekende geennationale overeenkomst Uiteindelijk een salarisverhoging van 7% en een bonusuitkering van 3.000 euro.

READ  Weigeren om een ​​schakelmeter te plaatsen wordt straks te duur: de rekening voor vuurvaste materialen

Bij het brandstofdepot van Visin ging de staking woensdag verder, aldus CGT. “Er zijn vanmorgen geen orders. De stakers hopen op de aanstaande komst van de bemiddelaar uit de Republiek, het is dringend”De CGT-vertegenwoordiger van Feyzin, Pedro Afonso, gaf commentaar.

Lees ook: Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees TotalEnergies: Patrick Boyani, Rude Head

TotalEnergies kondigde op 27 oktober aan $ 6,6 miljard In het derde kwartaal van 2022 een stijging van 43% ten opzichte van het derde kwartaal van 2021. De groep boekte in negen maanden tijd al een winst van 17,3 miljard dollar, meer dan heel vorig jaar (16 miljard).

De wereld met AFP