Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

certificaat. ‘Nadat ik de ziekte van Crohn had, besloot ik me niet meer te schamen’

Juliet kende de roekeloosheid van de jeugd niet. Maar verre van haar nederlaag toe te geven, leerde ze haar kwalen te temmen en droeg ze een grappig en leerzaam stripboek op.

Toen ze hoorde dat ze de ziekte van Crohn had, was Juliette Mercier nog maar 15 jaar oud. En dat ontdek je allemaal tegelijk Chronische ontstekingsziekte van het maagdarmkanaal oh hoeveel? Muharram ! Ze schreef in haar stripverhaal Ma Crohn de vie (red. Leduc): “Hier is de liefdesrelatie tussen darmen en openbare toiletten geboren.” In het begin realiseerde ik me dat niet per se. Ik zei tegen mezelf dat ik een behandeling zou krijgen en dat ik op het punt stond te herstellen.”

“Eigenlijk heb ik de omvang van de ziekte niet echt gemeten. Ik wist niet dat het lichaam aan de behandelingen begon te wennen en dat de symptomen erger zouden worden.”, legt Juliette uit, die nu 32 is. Na anderhalf jaar verslechterde de situatie: Oncontroleerbare buikpijn en ochtenddiarree. En vooral als je de familiecocon verlaat om te studeren, ontdek je de verrassende vooroordelen van degenen die je snel loslaat, met mooie ironie, tekenfilmdetectives.

Juliet heeft ziekte van Crohn: ‘Ik dacht dat ik geen 30 was’

Wanneer u last heeft van onzichtbare ziekte Net als ik hebben we ook te verduren Twijfel en twijfel. Het is zelfs nog moeilijker om in de ogen van de mensen om te gaan met de beperkingen van het dagelijks leven.” Aan het einde van haar studie laat de jonge vrouw alles achter om naar Azië te gaan. “Het is een aantal maanden geleden dat ik experimentele behandelingen volgde die niet werkten en de medische professie niet langer naar me luisterde. Ik werd ziek en zei tegen mezelf dat de ziekte hier of elders hetzelfde was. Ik had een idee dat ik niet ouder dan 30 zou zijn Dus ik wilde mijn dromen waarmaken.”

READ  Chef Christophe Leroy, die al een 'Pierre Jean Chalenson dinner' had, was vorige week verwikkeld in een duistere affaire in Saint-Tropez.

Bij zijn terugkeer verslechterde zijn gezondheid. Eind april 2017 werd ze met spoed opgenomen in het ziekenhuis. “Ik was in een zeer zwakke toestand en Ik woog 37 kg. Ik sliep de hele tijd en had moeite met eten. Mijn darmen waren in een desastreuze staat en de behandelingen waren niet effectief. De enige oplossing was een ileostoma. “ De operatie bestaat uit het verwijderen van het beschadigde deel van de zieke darm, het hechten van de gezonde darm van buitenaf en het bevestigen van de externe zak aan de zak die de ontlasting verzamelt.

Julian geeft niet om ziekte omdat het zijn liefde voor mij niet verandert.

De operatie duurt acht uur en wordt gevolgd door ernstige complicaties. Julia’s familie en haar vader – die zijn gestopt met werken om aan haar zijde te kunnen zijn – bieden haar onschatbare hulp. Sindsdien doet de 30-jarige het een stuk beter en beter. Ik ontmoette liefde in de persoon van Julian.Eerst vertelde ik hem dat ik geopereerd was, maar zonder in details te treden. Drie maanden later heb ik er alles voor gedemonteerd. Hij zei:Nou, wat eten we vanavond?“”

“Eerst dacht ik dat het een beetje mild was, toen besefte ik dat het een gezonde reactie was. Hij geeft niet om ziekte omdat het mijn persoonlijkheid niet verandert of wat hij van me denkt of wat hij denkt van zijn liefde voor mij., legt de persoon uit die 20 kilo is aangekomen. Een nieuw leven om van te genieten. “Ik voel me niet ziek en voel me goed. Het duurt vijf minuten om de zak ’s ochtends te verwisselen. Het maakt op dezelfde manier deel uit van het toilet als make-up. Ik heb mijn vrijheid terugHet concludeert dat het een onuitputtelijke energie heeft.

READ  Océane El Himer in een sexy bikini, de grootte van de details wekt de nieuwsgierigheid van netizens

downloadtool

Abonneer u op de nieuwsbrief van Closermag.fr om gratis het laatste nieuws te ontvangen