Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

CDIO5 * Compiègne: verschil onthuld

CDIO5 * Compiègne: verschil onthuld

Ongeveer tien dagen voor de lancering van de 2023-editie van CDIO5 * vanaf CombinerenWe weten meer over de samenstelling van de teams die aan de Nations Cup gaan beginnen. Aan Franse kant spelen we par.

Onze rijders werken hun weg naar het platform toezegt Jean Morel, teamcaptain en coach van het Franse dressuurteam. Ze hebben de hele winter hard gewerkt. […] We gaan ons beste team samenstellen in Compiègne met paarden die al in de strijd zijn en die de afgelopen maanden al gevochten hebben. Al onze paarden zijn in staat om de symbolische 70% lat te overschrijden, en als er natuurlijk een detail is dat verbeterd moet worden, allemaal zeer positief. Meedoen is goed, maar we willen graag hogerop in het klassement en waarom niet een plekje op het podium bemachtigen. »

Van Fontainebleau tot Compiègne

In Compiègne bestaat, net als bij de Olympische Spelen, elk team uit drie paren. Elke federatie kan ook twee paren afzonderlijk sturen. Wat de blues betreft, de vier renners die in de CDI5* van Fontainebleau zaten, ontmoeten elkaar weer in Compiègne. Corentin Pottier en Gotilas du Feuillard, die de afgelopen weken in topvorm waren, zullen van de partij zijn. Cadre Noir de Saumur-renner Pauline Basquin maakte ook van Compiègne een etappe in het Sertorius de Rima Z*IFCE-seizoen. Wat Morgan Barbançon betreft, deze keer koos ze de Boléro voor de taak. Als laatste zullen Alexandre Ayach en jonge vrouw Julianne (11 jaar) individueel aanwezig zijn.

Mooie mensen onder buitenlanders

Compiègne is een favoriet evenement op de kalender van dressuurruiters en ook veel buitenlanders hebben hun zinnen gezet op Compiègne. Charlotte Fry, de nummer één van de wereld in Groot-Brittannië, zal daar zijn met Dark Legend, een paard waarmee ze vorig jaar een driesterrenbeoordeling deelde in Compiègne. ” Het is een wedstrijd die ik bijzonder waardeer, het terrein is mooi gerenoveerd, de pistes zijn perfect en er heerst altijd een goede sfeer. “, vervolgt ze. Ze zal met name in het Britse team worden vergezeld door de jonge Annabella Pidgley, jockey en voormalig mede-eigenaar van Catherine Laudrup-Dufour, Vamus Amigos.

READ  Frankrijk en Schotland: mogelijke combinaties
De Zweed Patrick Keitel bevestigde dit jaar opnieuw zijn aanwezigheid op de CDIO5* van Compiègne. ©PSV

Vier andere top 10 rijders ter wereld hebben alleen al in Frankrijk hun CDIO5* toegang bevestigd. De Deense Karina Kasso Croth (5j wereld) met Heiline Danceiera, winnares van twee WK-finales deze winter. Patrick Kittel, pro-competitionist en momenteel nummer 7 van de wereld, zal de Zweedse kleuren dragen met Touchdown. Duitsland en Nederland worden vertegenwoordigd door Benjamin Werndel (8e plaats in de wereld) en Dinga van Leer (4e plaats in de wereld).

In de Nations Cup zijn er zeker vijf teams die alle kans maken op een podiumplaats: Groot-Brittannië, Denemarken, Nederland, Zweden en ook Duitsland. Met zo’n poster is er vast een geweldige sport! Tot ziens van 5 tot 7 augustus op de Grand Parc Equestrian Course.

(met persbericht)