Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Candiacoise passeert in korte tijd wielerevenementen

Dit is de tweede deelname van Choral Hoody aan de Canadese wielerploeg. (Foto: Hoffelijkheid)


Wielrenster Coralie Hody kwam tijdens het paasweekend vers van de Canadian Track Cycling Championships in Ontario en vloog rechtstreeks naar Europa om een ​​week later in de Nations Cup te strijden met het Canadian Cycling Team.

Cégep-student Édouard-Montpetit debuteerde op de Canadese Junior Track Championships van 8 tot 10 april in Milton, Ontario, en nam het op tegen bijna twee dozijn van de beste baansterren van haar leeftijd in Canada. Ze eindigde als zevende in de 500m tijd en als negende in de afvalrace.

Ze had geen tijd om te rusten toen Candiacoise zich op 17 april al bij het Canadese team in Nederland had gevoegd voor de EPZ Omloop van Borsele, de eerste ronde van de Youth Nations Cup. Dit parcours is zo smal vanwege de breedte van de Nederlandse wegen dat er volgens Coralie Hody maar drie fietsers op kunnen.

Helaas kon ze geen score halen, omdat ze in het weekend van 22-24 april de finaleronde niet bereikte. Alleen de top tien kreeg hun tijd. Ze zegt gefrustreerd te zijn, maar nog steeds dankbaar voor haar ervaring in Europa.

Coralie Hody (uitmuntend) en haar teamgenoten voor de race in Nederland. (Foto: Hoffelijkheid)

“Door hier te zijn, kan ik veel ervaring opdoen”, zei ze in een interview vanuit Nederland. Bovendien is het landschap echt anders dan in Quebec.”

Ze vliegt van 7 tot 9 mei naar Frankrijk om deel te nemen aan de tweede ronde van de Cup, de Tour du Gévaudan in de gemeente Mende. De 130 kilometer lange route is een van de favoriete routes van Candiacoise.

READ  Versailles: een verandering van houleux entre dirigeants sur les réseaux sociaux!

“Er zijn veel spareribs in Frankrijk, en dat is mijn specialiteit”, zegt ze. Ik kan niet wachten om het Canadese team te laten zien wat ik kan.”

passie eerst

Coralie Hoody’s favoriete ding aan fietsen is de mogelijkheid om voor elke race een ander doel te stellen, of dat nu leidt tot bepaalde manoeuvres of het verdienen van punten in het klassement. Ze traint vaak met haar vader, de persoon die haar aanvankelijk verslaafd maakte aan wielrennen.

De discipline die Candiacoise heeft laten zien om met sport en studie te jongleren, helpt haar op het goede spoor te blijven.

“Mijn ouders merkten dat ik tijdens het wedstrijdseizoen mijn dagen beter kon indelen”, vertelt ze. De fiets leidt me af en helpt me te focussen.”

Zijn doelen dit seizoen zijn om als derde te eindigen in de top drie van de Canadese kampioenschappen en om deel te nemen aan de Canadese Spelen in Niagara Falls van 6-21 augustus. Haar uiteindelijke doel is echter om een ​​van de kernteamleden te zijn voor de Wereldkampioenschappen die dit najaar in Australië worden gehouden, terwijl ze vorig jaar werd beschermd voor die in België.

“Ik hou echt van snelheid en doe er alles aan door alles te geven wat ik heb. Of ik nu train of race, hij laat me alles laten vallen.

– koor hoody