Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Californië worstelt tussen twee stormen

Veel huizen en voertuigen in Californië zijn overstroomd nadat de Pajaro-rivier overstroomde en een dam doorbrak.

Door Le Figaro met AFP

gepubliceerd updaten

Deze inhoud is niet toegankelijk.

In Californië brak een dam, waardoor grote overstromingen ontstonden. Drone-basis / Reuters

Californië Moeite tussen twee stormen op maandag: een dam die brak als gevolg van grote overstromingen die de evacuatie van duizenden mensen veroorzaakte, werd gerepareerd, maar er werd een nieuwe storm uitgeroepen in deze West-Amerikaanse staat. Huizen liepen onder water en voertuigen liepen onder water nadat de Pajaro-rivier overstroomde, waardoor in de nacht van vrijdag op zaterdag een dambreuk ontstond. Daarna ging de brandweer van deur tot deur om de bewoners wakker te schudden en te evacueren.

“Gigantische atmosferische rivier”

Maar tegen maandagochtend was de bres verder uitgebreid tot ongeveer 100 meter breed, volgens functionarissen in Monterey County, ten zuiden van San Francisco. Noodreparatiewerkzaamheden zijn aan de gang om het te stabiliseren., volgens het gouvernement, dat op dit moment geen doden of gewonden in het gebied heeft gespecificeerd. Meer dan 10.000 mensen in het hele graafschap zijn opgeroepen om hun huizen te verlaten, en de rivier de Salinas zal naar verwachting de komende dagen ook overstromen. Californië, de dichtstbevolkte staat, ervaart een bijzonder regenachtige winter. Met name in januari veroorzaakte een reeks stormen meerdere overstromingen, aardverschuivingen en omgevallen bomen, waarbij 20 mensen om het leven kwamen.

Deze inhoud is niet toegankelijk.

Deze inhoud is niet toegankelijk.

Huizen liepen onder water en voertuigen kwamen onder water te staan ​​nadat de rivier de Pajaro overstroomde. Drone-basis / Reuters

De huidige storm wordt, zoals de meeste andere dit seizoen, aangewakkerd door B.J atmosferische rivier, Een enorme regencorridor die waterdamp transporteert die is opgeslagen in de tropen, vaak rond Hawaï. Als de intensiteit van de regens geleidelijk afneemt, kan het maandag- en dinsdagavond opnieuw in de regio vallen, waarbij ongeveer 5 centimeter wordt verwacht op de reeds verzadigde grond, waardoor nieuwe overstromingen kunnen ontstaan. Volgens Brooke Bingaman, van de US Weather Service (NWS) in het gebied, zijn de risico’s van meer overstromingen zeer reëel. “Het is erg belangrijk dat u de gebieden verlaat die getroffen moeten worden.”drong ze aan in een video die op Twitter was geplaatst.

Deze inhoud is niet toegankelijk.

Lees ook – De omvang van het drama in Turkije en Syrië hernieuwt de angst voor “enorm”

“Onthoud dat het beter is om op een vreemde plek te overnachten dan thuis wakker te worden van hoog water of te beseffen dat je geïsoleerd bent omdat de wegen om je heen zijn afgesloten.”drong ze aan. In de omliggende bergen is de afgelopen maanden bijna een record sneeuwval geregistreerd, met enorme sneeuwophopingen tot gevolg. Verse regens, afkomstig van een vrij warme depressie, zouden een deel van deze uitzonderlijke sneeuwmassa kunnen doen smelten die zich de afgelopen drie maanden heeft opgehoopt. Wat maakt het onmogelijk om de afvoer van waterwegen in te dammen.

READ  Zeker zes doden bij brand in hostel