Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Canada: Twee voetgangers gedood door pick-up truck gedood, negen gewond

Twee mannen werden gedood en negen mensen raakten gewond nadat ze maandag werden weggevaagd door een pick-up in het kleine Canadese stadje Amke, Quebec, aldus de politie.

Een 38-jarige man is gearresteerd en er is een onderzoek gaande om de omstandigheden van de tragedie vast te stellen, met name of het opzettelijk was, zei woordvoerster Helene Saint-Pierre van Créte du Quebec. “Alles wijst erop dat dit een geïsoleerde gebeurtenis is. Er zal geen gevaar meer zijn in de buurt en er zal maar één verdachte zijn.

De tragedie vond plaats kort na 15.00 uur (19.00 uur GMT) in het centrum van Amke, een stad met iets meer dan 6.000 inwoners ten noordoosten van Quebec City.

Getuigen vertelden lokale media dat een pick-up meerdere mensen op het trottoir had geraakt voordat hij ongeveer 500 meter verder reed, zigzaggend en andere mensen maaiend. Volgens de politie zijn de twee doden 60 en 70 jaar oud.

De bestuurder ging naar het politiebureau

Twee van de gewonden zijn er ernstig aan toe, de anderen zijn naar een ziekenhuis in Quebec gebracht. Reddingswerkers vonden de slachtoffers verspreid langs de weg en trottoirs aan weerszijden van de straat. Media meldden dat onder de gewonden kinderen waren, maar de politie heeft deze informatie niet bevestigd. Volgens woordvoerster Helen St-Pierre vluchtte de bestuurder weg, maar gaf hij zich over aan de politie op een nabijgelegen politiebureau.

Premier Justin Trudeau zei op Twitter: “Mijn hart gaat uit naar de inwoners van Amke, Quebec.” “Ik denk aan alle getroffenen terwijl we wachten op meer informatie over de tragische gebeurtenissen van vandaag”, voegde hij eraan toe.

READ  "Stemmen is een plicht, 2000 km hiervandaan, en de democratie wordt gebombardeerd": Macron daagt geheelonthouders uit

Begin februari ramde een man met opzet zijn bus een kinderdagverblijf in de buurt van Montreal binnen, waarbij hij twee vierjarigen doodde en zes anderen verwondde, in een “opzettelijke” daad. En in 2018, in Toronto, de grootste stad van Canada, ploegde een man in op een menigte mensen in het centrum, waarbij 11 doden en 16 gewonden vielen bij de dodelijkste auto-ramaanval in de geschiedenis van de stad.