Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

CAC40: beïnvloed door Duitse inflatie en de achteruitgang van de luxesector – 29/05/2024 om 17:10 uur

CAC40: beïnvloed door Duitse inflatie en de achteruitgang van de luxesector – 29/05/2024 om 17:10 uur

(CercleFinance.com) – De Parijse aandelenmarkt – die 1,4% verloor – daalde rond 15.30 uur met meer dan 1,5% (de CAC40-index daalde naar ongeveer 7.926 punten) en lijkt in de nasleep ervan moeite te hebben om van de dieptepunten in de loop van de dag af te komen van de dalende waarden Luxe bedraagt ​​gemiddeld -2% voor LVMH (verminderde steun) en Kering en -1,5% voor Hermès.

Vanaf 14.00 uur namen de verliezen aanzienlijk toe met de publicatie van de eerste Duitse inflatiecijfers voor mei: de CPI-inflatie bedroeg 2,8% op jaarbasis vergeleken met 2,4% in april (consensus +2,6% tot +). 2,7%).

De relatieve weerstand van de Amerikaanse indices sinds 15.30 uur (-0,4% voor de Nasdaq tot -0,9% voor de Dow Jones) maakt het mogelijk de schade enigszins te beperken (de E-Stoxx50 daalt met -1,3%), maar de spanning. Risico om 17.30 uur met +8 punten op obligaties en haver tegen respectievelijk 2,673% en 3,161%.

De Duitse CPI had te lijden onder een ongunstige vergelijkingsbasis, omdat de prijzen in dezelfde periode vorig jaar daalden als gevolg van een doelbewuste verlaging van de prijzen voor het openbaar vervoer.

De CPI in de basisversie (“core” CPI) over een jaar bedraagt ​​3%.

Marktdeelnemers zullen tegen het einde van de week verdere indicaties krijgen over de prijsontwikkeling in Europa. Morgen verschijnen Spaanse cijfers en vrijdag verschijnen gegevens in Frankrijk en de eurozone.

Al deze cijfers zullen doorslaggevend zijn bij het bevestigen van de hypothese dat de Europese Centrale Bank vanaf volgende week de rente zal verlagen.

De markten zullen vrijdag ook letten op de Amerikaanse inflatiecijfers voor de persoonlijke consumptieve bestedingen (PCE), de favoriete indicator van de prijsdynamiek van de Fed, en zullen naar verwachting licht dalen.

READ  De Franse staatsschuld naderde in het tweede kwartaal de 3.050 miljard euro

Ondertussen is de rente op Amerikaanse 10-jaars staatsobligaties +7 punten gestegen, tot boven 4,6100%, en dit ondersteunt de dollar, die zich herstelt met +0,45% richting 1,0812/EUR.

De stijging van de rentetarieven houdt goud slechts marginaal tegen, waarbij de ounce met -0,4% daalt richting $2.340.

In Frans bedrijfsnieuws kondigde Exail Technologies aan dat het zijn eerste partnerschap met Safran heeft getekend voor WIZY-WAP, de nieuwste generatie ingebouwde communicatieapparatuur, een partnerschap dat uiteindelijk een jaarlijkse omzet van meerdere miljoenen euro’s zou moeten genereren.

Safran maakte ook bekend dat zijn innovaties de Crystal Cabin Award ontvingen in de categorie ‘Cabin Systems’ voor het door Safran Cabin ontwikkelde ‘CUBE’-model.

Bouygues Telecom merkt op dat het door SFR en La Poste op de hoogte is gesteld van meningsverschillen tussen hen in verband met de geplande overname van de virtuele operator La Poste Telecom, die nu eigendom is van La Poste en La Poste.