Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Bij SFR gaat niets goed: de operator verliest veel abonnees

Bij SFR gaat niets goed: de operator verliest veel abonnees

De daling van SFR zet zich voort en de situatie van het Altice-concern is zorgwekkend. Het abonneeverloop heeft een nieuwe wending genomen: in slechts drie maanden tijd zijn bijna 500.000 abonnees verloren gegaan. In het eerste kwartaal verloor de Rode Plein-operator precies 487.000 abonnees, hetzelfde aantal als vorig jaar, meldt Les Echos.

SFR kan zich nog steeds troosten met de status van tweede operator in Frankrijk, met iets minder dan 20 miljoen mobiele abonnees. De kloof tussen SFR, dat nu onder deze lat ligt, en Orange, dat piekt op 24 miljoen abonnees, wordt echter steeds groter. Wat nog vervelender is, is dat de kloof kleiner wordt met Bouygues Telecom (15,5 miljoen abonnees), dat gratis is. De vierde Franse mobiele operator, opgericht door Xavier Niel, profiteert van zijn prijsstabiliteitsbeleid om in 2023 de kaap van 15 miljoen abonnees te overschrijden.

Het nadeel zijn de goedkope aanbiedingen van zijn concurrenten

Deze verbluffende daling zal verband houden met de prijzenoorlog tussen exploitanten, als we SFR mogen geloven. Bijzondere aandacht gaat uit naar goedkope merken zoals Orange (SFR) en Bouygues (B&You), die concurrerende prijzen bieden. Met RED by SFR is dochteronderneming Altice niet de laatste die regelmatig aantrekkelijke prijzen aanbiedt. “In deze complexe context zijn we gedisciplineerd gebleven.” Wat prijsversterking betreft, legt Malu Corbin, CFO, uit tijdens een korte telefonische vergadering met Les Echos.

SFR-problemen beperken zich niet tot mobiel, aangezien vaste nummers ook passief zijn. De ISP verloor in slechts drie maanden tijd 77.000 abonnees. Het enige goede nieuws voor de ISP heeft betrekking op het werven van abonnees op glasvezel, waarbij de prijzen stijgen. Merk op dat de SFR sindsdien zijn eigen definitie van het woord glasvezel heeft “Het Franse glasvezelklantenbestand omvat FTTH-, FTTB- en 4G Box-klanten.”. Eind maart bleek uit een onderzoek dat twee SFR-fondsen tot de minst gewaardeerde door consumenten behoorden. SFR Starter wekt de belangstelling van gebruikers voor zijn tv-diensten, terwijl SFR Box Power

READ  Creëer uw digitale identiteit in 4 minuten met La Poste

Met deze resultaten bedroeg de omzet van de Communicatie- en Mediagroep in het eerste kwartaal 2,5 miljard euro, een daling van 3,8% ten opzichte van vorig jaar. De EBITDA, die fungeert als financiële indicator en overeenkomt met de winst vóór belastingen, daalde (-6,5%) naar 782 miljoen. Cijfers die niet zullen helpen de enorme schuldenlast van Altice te verminderen, die aan het einde van het eerste kwartaal van 2024 €24,3 miljard bedraagt.

🟣 Abonneer u op om geen enkel nieuws over Journal du Geek te missen Google Nieuws. En als je ons leuk vindt, hebben we elke ochtend een nieuwsbrief.