Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Bruno Le Maire verdedigt de nominatie van Christel Heydemann in Orange – 01/10/2022 om 07:24

Burgemeester Bruno zal kandidatuur Oranje Heidemann verdedigen

Burgemeester Bruno zal kandidatuur Oranje Heidemann verdedigen

PARIJS (Reuters) – Christel Heidemann, hoofd Europa van Orange en Schneider’s, is misschien wel de favoriet onder de kandidaten om Stephane Richard op te volgen aan het hoofd van het Franse telecombedrijf, meldt Les Echos in de maandageditie die wordt gepubliceerd. .

De minister van Economie, Bruno Le Maire, zou bijzonder geneigd zijn om de kandidatuur van Christel Heydemann te verdedigen en zou de president van de republiek hebben geïnformeerd”, schreef de krant.

Reuters, onder vermelding van geïnformeerde bronnen, meldde vorige week dat de interne selectiecommissie van Orange drie kandidaten had geselecteerd ter vervanging van de vertrekkende CEO van de Franse telecomgigant Stephane Richard, die in hoger beroep was veroordeeld in de arbitragezaak tussen Bernard Tapie en. Krediet Lyonnais.

Die drie genomineerden zijn Ramon Fernandez, de huidige CFO van Orange, en Kristel Heidemann en Frank Polbin, de voormalige CEO van Orange, nu van Verizon in de VS.

Het laatste woord over de benoeming van de persoon die Stephen Richard na 31 januari zal opvolgen, berust bij de staat, die de controle behoudt over belangrijke benoemingen in het bestuur van Orange dankzij zijn meerderheidsbelang van 23%.

(door Claude Chengo, met bijdragen van Mathieu Rosemin en Tangy Salone)

READ  Mogelijk is een derde dosis Pfizer-vaccin nodig