Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Bruno Le Maire kondigt €60 miljoen extra lening aan voor veerboten in Bretagne

besparing verhogen? Minister van Economie Bruno de burgemeester Vrijdag maakte het via de kanalen extra overheidssteun van 60 miljoen euro bekend in de vorm van een zeer langlopende lening aan het bedrijf.
Bretagne zinnen, in grote moeilijkheden als gevolg van de gezondheidscrisis.

“We hebben een overeenkomst van de Europese Commissie gekregen om €60 miljoen extra financiële steun te verstrekken aan Brittany Ferries in de vorm van een zeer langlopende lening”, aldus Bruno Le Maire. Senaat Generaal. De Europese Commissie heeft donderdag toestemming gegeven voor deze steun, die Frankrijk heeft aangemeld en van plan is “Britany Ferries te compenseren voor de schade die het door een pandemie heeft veroorzaakt”.
Coronavirus ».

Bedrijfstevredenheid over alle kanalen heen

De rederij moest verschillende lijnen tussen Frankrijk en Engeland sluiten en nam noodmaatregelen van de overheid om kosten te besparen, waaronder werktijdverkorting en een door de staat gegarandeerde lening (PGE) van 117 miljoen euro.

De gekozen periode voor compensatie loopt “van 17 maart tot 30 juni 2020 vanwege de beperkende reismaatregelen die door Frankrijk, maar ook door andere landen, zijn aangenomen om de epidemie het hoofd te bieden”, specificeert de Europese Stichting. Cross-Channel verwelkomde het mandaat met de stem van algemeen directeur Christophe Mathieu, die in een verklaring aan AFP zei dat het “de enorme druk en financiële verliezen erkent die het heeft opgelopen”.

Franse reder CMA CGM helpt

Brittany Ferris is in het rood gezonken en deelde haar omzet vorig jaar met 2,3 en 2021 “slechter of zelfs slechter dan 2020”, zoals Jean-Marc Roy, president van Brittany Ferris, onlangs verklaarde. In kwestie, de epidemie, maar ook Het vertrek van Groot-Brittannië uit de Europese Unie.

READ  Weet alles over deze procedure zodat u niet voor deze onaangename verrassing komt te staan

De Franse reder CMA CGM zal ook € 25 miljoen aan nieuw geld inbrengen voor Brittany Ferries, door in te schrijven op € 10 miljoen aan converteerbare obligaties van Brittany Ferries en door € 15 miljoen uit te lenen aan Breton, die na vijf tot acht jaar moet worden terugbetaald, volgens aan Jane – Mark Roe. De staat kende in het fiscale jaar 2021 ook nog eens $ 15 miljoen aan vrijstelling van werknemersbijdragen toe aan 2.800 Brittany Ferries-zeilers.