Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Britse rechtbank machtigt deportatie van asielzoekers naar Rwanda

Een paar dagen voor de eerste geplande reizen gaf de Britse rechterlijke macht op vrijdag 10 juni toestemming voor het controversiële regeringsproject om asielzoekers naar Rwanda te sturen, waarbij het beroep van mensenrechtenorganisaties werd afgewezen.

“London High Court rechter, die de zaak dringend onderzocht, zei Jonathan Swift “Het is belangrijk, in het algemeen belang, dat de minister van Binnenlandse Zaken besluiten inzake immigratiecontrole kan uitvoeren.”.

De eisers, waaronder de verenigingen Care4Calais en Detention Action, hebben tot ergernis van de Verenigde Naties (VN) beroep aangetekend, dat maandag aan de vooravond van de eerste vlucht die ongeveer 30 asielzoekers naar het Oost-Afrikaanse land brengt, zal worden gehoord. en vluchtelingenorganisaties, die dit beleid aan de kaak stellen “onwettig”. Maandag zal het Hooggerechtshof een nieuw beroep behandelen dat is ingediend door Asylum Aid, een liefdadigheidsinstelling voor vluchtelingenhulp.

Lees ook: Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees VK stuurt asielzoekers naar Rwanda

Verenigingen hekelen het ‘neokoloniale programma’

Sonia Siats, uitvoerend directeur van de Freedom from Torture Association, zei tegen zichzelf: “Teleurgesteld”maar benadrukte dat de strijd was ‘nog lang niet klaar’veelbelovend om te gebruiken “Alle beschikbare middelen” Dus dat wat je beschouwt als een Het “neokoloniale programma”. Dit zwaar bekritiseerde project werd vrijdag door de arbeidersoppositie veroordeeld als een poging om… “Transformatie” In het licht van politieke schandalen die premier Boris Johnson verzwakken.

Door asielzoekers meer dan 6000 km van Londen te sturen, wat doet denken aan het beleid van Australië, wil de conservatieve regering illegale oversteken van het kanaal, die talrijker dan ooit zijn, tegengaan. Sinds het begin van het jaar zijn meer dan 10.000 migranten illegaal het Engelse Kanaal overgestoken om in kleine boten de Britse kusten te bereiken, een aanzienlijke stijging ten opzichte van voorgaande jaren.

READ  Soldaten die ervan verdacht worden moslims te vernederen wegens het overtreden van de insluiting
Lees kolom: Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees ‘Boris Johnson, premier ongeschikt voor kantoor’

Tijdens de hoorzitting hebben de Verenigde Naties deze strategie met de stem van hun advocaat scherp veroordeeld. Als vertegenwoordiger van de Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen van de Verenigde Naties, dhre Laura Dubinsky zei dat het VN-agentschap zich zorgen maakt over het risico op infectie ‘Ernstige onherstelbare schade’ Aan de vluchtelingen die naar Rwanda werden gestuurd, maar het er niet mee eens waren “Geen sprake van een Anglo-Rwandese regeling”. “UNHCR is niet betrokken bij de regeling tussen het VK en Rwanda, ondanks de toezegging van de staatssecretaris van het tegendeel”Ze beschuldigde de regering van liegen.

Londen zegt dat volgende week 32 asielzoekers worden teruggestuurd

Volgens Care4Calais behoren ongeveer vijfendertig Soedanezen, achttien Syriërs, veertien Iraniërs, elf Egyptenaren en negen Afghanen die voor de Taliban zijn gevlucht, tot de ruim 130 asielzoekers die op de hoogte zijn gesteld van hun mogelijke vertrek. Volgens de Britse regeringsadvocaat Matthew Gullick zullen volgende week 32 migranten naar Rwanda worden gestuurd en de komende maanden zullen er naar verwachting nog meer vluchten volgen.

Rwanda, dat sinds het einde van de genocide van 1994 wordt geregeerd door Paul Kagame, waarbij volgens de Verenigde Naties 800.000 mensen zijn omgekomen, wordt door ngo’s regelmatig beschuldigd van het onderdrukken van de vrijheid van meningsuiting, kritiek en politieke afwijkende meningen. Vrijdag riepen 23 NGO’s de leiders van het Gemenebest op om druk uit te oefenen op Rwanda, dat de bijeenkomst van de organisatie op 20 juni zal organiseren, om critici van de autoriteit vrij te laten en meer vrijheid van meningsuiting toe te staan.

READ  Vijfde oceaan voor het eerst geïdentificeerd en in kaart gebracht • POSITIVR

Het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken zegt echter van wel “Identificeert” Om zijn project uit te voeren, erop aandringend dat het is “in volledige overeenstemming met internationaal en nationaal recht”. Voor de woordvoerder van Johnson is dat plan: “De juiste aanpak, met name om de criminele bendes aan te pakken die migranten aan de Franse kusten uitbuiten en hen in niet-zeewaardige boten dwingen voor de zeer gevaarlijke oversteek naar het VK.”.

Lees ook: Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Rwanda’s opvang van migranten: een politieke staatsgreep en een economische kans

De regering liet doorschemeren dat asielzoekers zich permanent in Rwanda zouden kunnen vestigen. De directeur van de Hope Inn in Kigali, die zich voorbereidt om ze te ontvangen, bevestigde dat de oprichting ervan “Geen gevangenis”maar het hotel waarvan de bewoners zullen zijn? “Vrij” uit.

De wereld met AFP