Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Brand nabij Athene, evacuatiebevelen in kustgebieden

Brand nabij Athene, evacuatiebevelen in kustgebieden

Mensen staan ​​voor een huis terwijl er een bosbrand woedt in Kovaras, Griekenland, 17 juli 2023. Stelios Messinas/Reuters

Het vuur dat het hout vernietigde, verspreidde zich al snel naar het zuiden van Attica, in de buurt van Lagonisi, Anavisos en Saronida.

Griekse brandweerlieden maakten bekend dat er op maandag 17 juli een bosbrand uitbrak, aangestoken door harde wind, in Kovaras, 50 kilometer ten oosten van Athene, terwijl de autoriteiten uit voorzorg een evacuatiebevel uitvaardigden voor verschillende kustgebieden.

Het is een harde brand en de wind is erg sterk, tot 7 Beaufort (50 tot 60 km/u)Terwijl Griekenland sinds donderdag getuige is van een golf van hittegolven, met een piek van meer dan 44 graden Celsius in het midden van het land, zei Yannis Artopios, een woordvoerder van de brandweerlieden.

Evacuaties als voorzorgsmaatregel

Lokale media meldden dat zeven waterbommenwerpers, vier helikopters en 150 brandweerlieden, waaronder een team van 30 Roemeense brandweerlieden, de twee fronten van dit vuur bestreden. Al snel verspreidde het vuur, dat het hout vernietigde, zich naar het zuiden van de regio Attica, nabij de kustgebieden van Lagonissi, Anavisos en Saronida, waar veel secundaire huizen staan.

Het verkeer kwam tot stilstand op nabijgelegen wegen in Californië, die werden gehuld in dikke rook. De autoriteiten zeiden tegen de bewoners dat ze uit voorzorg moesten vertrekken terwijl het klooster werd geëvacueerd. Het Griekse persbureau meldde dat er brand was uitgebroken nabij de landengte van Korinthe in een bosrijk gebied dicht bij de populaire badplaats Loutraki.

Harde wind

Ook daar werden uit voorzorg evacuatiebevelen uitgevaardigd, aldus dezelfde bron. Volgens brandweerlieden die het Afghaanse Nationale Leger citeren, zijn grond- en luchttroepen al gemobiliseerd omdat er harde wind in het gebied waait. Net als een deel van Europa werd Griekenland dit weekend getroffen door de eerste hittegolf van dit jaar, met een piek van 44,2 graden Celsius in de regio Thebe (midden), volgens de Nationale Sterrenwacht van Athene.

In Athene steeg het kwik zaterdag tot 39°C en de iconische plek van de Akropolis, de meest bezochte van het land, bleef gesloten tijdens de heetste uren van de dag, vrijdag, zaterdag en zondag. Zondagavond begon de thermometer iets te dalen en waarschuwde het Ministerie van Klimaatcrisis voor “Risico stijgingBranden veroorzaakt door harde wind van 50-60 km/u.

Hoewel de temperatuur tegen woensdag naar verwachting met 2 tot 4 graden Celsius zal dalen, wordt volgens de nationale weerdienst EMY vanaf donderdag een nieuwe hittegolf verwacht met lokaal verwachte pieken van 43 graden Celsius. “We bevinden ons midden in een brandbestrijdingsperiode en de voorspelde omstandigheden zullen bijzonder uitdagend zijn om tot bosbranden te leidenYannis Artobius waarschuwde.


“data-script =” https://static.lefigaro.fr/widget-video/short-ttl/video/index.js”>

READ  Wat verandert er aan het Russische voorzitterschap van de VN-Veiligheidsraad