Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Bourgondië. Barbaas Sacem vroeg hem om meer dan 5,6 miljard euro

Begin januari ontving Stéphane George, eigenaar van Bilou’s Bar in Le Creusot, een brief van de Society of Authors, Composers and Music Publishers (Sacem).

Hij zit al dertig jaar in het vak en schonk niet meteen aandacht aan de post, denkend dat het over het verlengen van zijn contract ging en dat hij, zoals elk jaar, bij Sacem net onder de € 1.000 zou moeten betalen met de driemaandelijkse deadline op 1 april.

Ook ging twee weken geleden de beroemde post open. Toen hij het las, ontdekte hij dat “in overeenstemming met de algemene voorwaarden van uw contract, het bedrag dat aan Sacem verschuldigd is met betrekking tot auteursrechten is herzien tijdens de jaarlijkse verlenging ervan. Het te betalen bedrag voor deze periode is € 5.620.277.272,50 exclusief belastingen”, onze collega’s van Saône-et-Loire. Dit bedrag profiteert echter van 20% korting!

April dwazen? … Nee, een simpele computerfout

Stefan George was “op het einde verrast en geamuseerd”. Hij stuurde Sacem een ​​e-mail met de fout en liet zijn bank ook weten dat er op 1 april $ 1,4 miljard van zijn rekening zal worden afgeschreven.

Uiteindelijk kreeg Stéphane Georges vrijdag een e-mail van Sacem waarin de organisatie hem excuses aanbiedt en melding maakt van een computerfout.

READ  Vier grafieken die aangeven dat de piek van de vierde golf is overschreden