Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Botswana bedreigt Duitsland door 20.000 olifanten ernaartoe te sturen

Botswana bedreigt Duitsland door 20.000 olifanten ernaartoe te sturen

Vicki Joron, Babylon en Beyond/Getty Images

Vicki Joron, Babylon en Beyond/Getty Images

Internationaal – Terwijl Berlijn kritiek uit op de stroperij en de export van trofeeën door Botswana, is het hoofd van het Afrikaanse land bijzonder boos. Hij bedreigde Duitsland simpelweg met de overdracht van wel 20.000 olifanten.

De Duitsers moeten “Leven met dieren en ze proberen ons bevelen te dicteren.”Dat zei Botswaanse leider Mokgweetsi Masisi in verklaringen aan het Duitse dagblad Beeld Dinsdag online gepubliceerd. “Dit is geen grap”Hij voegde eraan toe dat hij aanbood om 20.000 olifanten te hervestigen in het Noord-Europese land.

“Wij willen dit cadeau graag aan Duitsland geven”Mokgweetsi Masisi zei, en voegde daaraan toe 'Je accepteert geen nee als antwoord.'.

Botswana, een geheel door land omgeven land in zuidelijk Afrika, herbergt 's werelds grootste olifantenpopulatie, ongeveer 130.000, waarmee co-existentie vaak moeilijk is volgens de president, die aanvallen op mensen, dorpen en gewassen aanhaalt.

Critici van het Duitse milieuministerie richten zich op de olifantenjachtprijzen voor rijke westerse klanten. Eerder dit jaar opperde het ministerie de mogelijkheid om strengere beperkingen op te leggen aan de import van deze trofeeën vanwege stroperijproblemen.

de “Botswana heeft nog geen contact opgenomen.”

“Binnen de Europese Unie voeren we gesprekken met het oog op de uitbreiding van de importvergunningplicht (…) naar andere jachttrofeeën van beschermde dieren.”Dat vertelde een woordvoerder van het ministerie dinsdag 2 april aan AFP. Aangezien Duitsland een van de grootste importeurs van jachttrofeeën in de Europese Unie is, heeft het dat in dit opzicht ook gedaan “Speciale verantwoordelijkheid”voegde ze eraan toe.

READ  "Versterkte aanval" door Russische raketten in het oosten

Over de ” geschenk “ Zoals president Masisi voor ogen had, merkte het Duitse ministerie van Milieu dit op “Botswana heeft nog geen contact opgenomen.” met hem hierover.

In 2019 hief Botswana een alomvattend jachtverbod op, dat vijf jaar eerder was ingesteld om de daling van het aantal olifanten en andere soorten ongedaan te maken. Dit wekt boze milieuactivisten op. Commerciële visserij is ook een belangrijke bron van lokaal inkomen.

Sindsdien heeft Botswana besloten ieder jaar een quotum in te stellen voor het aantal dieren waarop gejaagd mag worden. Vorig jaar leverde het land ook 8.000 olifanten aan Angola en 500 aan Mozambique in 2022.

Zie ook op HuffPost :